De ce Putin continuă să dea vina pe Ucraina pentru masacrul de la Moscova, deși ISIS a revendicat atacul. Hari Bucur-Marcu: Vom avea de suferit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Hari Bucur-Marcu, expert în securitate, a explicat de ce Vladimir Putin continuă să dea vina pe Ucraina pentru atacul de la Moscova, deși ISIS a revendicat atacul.

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate, a explicat de ce Vladimir Putin insistă să dea vina pe Ucraina pentru atacul de la Moscova, deși ISIS a revendicat atacul de la Crocus City Hall în urma căruia 137 de oameni au murit.

VEZI ȘI: Noi informații despre atacul armat din Rusia - Video cu suspecții

"E obligat să facă ceva în genul acesta deoarece a început un război ilegal și nejustificat complet împotriva Ucrainei, de doi ani de zile, 25 de luni deja de când poartă acest război, dar, de fapt el este în război cu întregul Occident pentru că teama cea mare, teama strategică a Kremlinului este ca nu cumva Occidentul să impună într-un fel democrația și în Rusia, adică să fie alegeri libere, să nu rămână la putere un lider 20 de ani și mai mult etc. În asemenea condiții, el e victimă din punctul lui de vedere, adică el este victima Occidentului care vrea să îl dea jos.

Cam asta este mentalitatea lui și rușii îl acceptă cu această mentalitate, cum s-a văzut și la alegeri. În asemenea condiții, nu mai contează viața oamenilor, nu mai contează zecile de mii de soldați ruși morți pe frontul de război din Ucraina, nu mai contează sutele de morți în atentatul de vinerea trecută, contează doar că el, fiind victimă, oricine se pune împotriva Rusiei trebuie să fie neapărat monitorizat sau trimis acolo de către Occident să facă rău și în principal de Statele Unite, cam asta este retorica, pe care o menține, adică este constantă retorica asta", a declarat Hari Bucur-Marcu, expert în securitate, la Antena 3 CNN.

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate: Vom avea de suferit de pe urma acestei paranoia putiniste

VEZI ȘI: Avertismentul Marii Britanii pentru Putin, după atacul armat de la Moscova

Cât despre faptul că Rusia fusese avertizată de SUA că ar putea avea loc un atac terorist, Hari Bucur-Marcu a spus: "Da, iar el a zis că nu poate să ia în considerare o asemenea avertizare deoarece Occidentul nu este sincer. Cam acesta este tipul de mesaj. Acum, dacă vorbim serios, vineri seara în Moscova au fost lovite simbolurile occidentale, simbolurile civilizației occidentale, vorbesc despre un mall, despre un concert de rock, deci e absurd să zici că Occidentul e cel care a pus la cale un atentat exact pe simbolurile astea și nu pe simbolurile tradiționale rusești, dacă ar fi avut Occidentul ceva cu Rusia.

Este o retorică pentru ai lui, nu este pentru noi, nu este nicio explicație logică sau rațională în ceea ce spune Putin. El are o propagandă de asta de război, încearcă să justifice ceea ce nu poate fi justificat, respectiv războiul împotriva Ucrainei. Totuși, situația asta poate degenera dacă este lăsat în continuare să spună asemenea lucruri. Va ajunge în curând să zică că și Parisul este de vină, și Bucureștiul este de vină și ne trezim că nu mai suntem doar inamicii lor declarați din 2012 încoace, ci chiar vom avea de suferit de pe urma acestei paranoia putiniste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel