De ce pisicile nu se înțeleg cu câinii? Trucuri care te vor ajuta să îi împrietenești
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce pisicile nu se înțeleg cu câinii? Trucuri care te vor ajuta să îi împrietenești / Foto: Pixabay, de Adina Voicu
De ce pisicile nu se înțeleg cu câinii? Trucuri care te vor ajuta să îi împrietenești / Foto: Pixabay, de Adina Voicu
Pisicile nu se înțeleg cu câinii? Oare pot fi împrieteniți cumva? Află în articol răspunsul.

Expresia populară "a trăi ca o pisică și ca un câine" ne-a indus ideea că aceste animale de companie nu se înțeleg bine între ele. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au găsit o rețetă de succes. Astfel, potrivit acestora, dacă aduci în casa ta o pisică înaintea unui câine, atunci când animalele sunt încă mici (un pisoi - până la șase luni, un câine - până la un an), există o mare probabilitate ca cele două animale de companie să se împrietenească. Concluzia a fost făcută în urma unui studiu care a inclus un sondaj asupra proprietarilor, precum și filmări video și analiza comportamentului animalelor de companie, scrie naukatv.ru.

S-a dovedit că multe pisici sunt capabile să înțeleagă limbajul corpului câinilor, se pot juca împreună, se pot saluta nas în nas, se pot bucura de somn împreună pe canapea și chiar se pot îngriji. Uneori, pisicile și câinii sunt atât de prietenoși încât împart un castron cu apă pentru doi. Cercetătorii au observat agresiune și lupte între cele specii doar în 10% din case, iar în 25% dintre locuințe, animalele de companie au arătat indiferență unul față de celălalt.

De ce este influențată relația dintre un câine și o pisică?


Relația dintre câini și pisici este influențată de genetică, socializare și experiențele anterioară, precum și de vârsta la care aceștia s-au cunoscut, dar și comportamentul proprietarului și de alocarea resurselor, scrie wikipet.ru.

În ceea ce privește genetica, câinii din așa-numitele rase primitive (cum ar fi Malamutes sau Huskies) sunt mult mai predispuși să perceapă pisicile ca o pradă decât câinii de turmă (cum ar fi, de exemplu, Border Collies sau Sheltie).

Este important dacă cățelul a comunicat cu pisicile în perioada de socializare (și invers) și cum a fost această comunicare. De exemplu, dacă un cățeluș a învățat că a urmări pisicile este grozav și distractiv, va dori să continue să o facă. Și dacă în copilărie a comunicat calm cu pisicile și le consideră colege de cameră, este probabil ca în viitor să le trateze calm.

Experiența din trecut contează. Dacă, de exemplu, un câine a fost zgâriat grav de o pisică sau o pisică a văzut că câinii îi ucid ruda, acest lucru nu va contribui la stabilirea unei relații calde.

Sfaturi pentru proprietari



Repartizarea resurselor include, în primul rând, repartizarea competentă a teritoriului. Atât pisica, cât și câinele ar trebui să se poată deplasa în siguranță și liber prin casă și să aibă acces la resursele care sunt importante pentru ei (hrană, apă, tavă, stâlp de zgâriere, pat, proprietar etc.).

Dacă observați că există puncte „fierbinți” în cameră în care apar în mod regulat conflicte, ar trebui să vă gândiți cum să rezolvați problema (de exemplu, echipați un al doilea nivel pentru pisică, ca să nu se mai ciocnească constant de câine).

Este important să nu se permită competiția pentru resurse (hrană, spațiu și atenția proprietarului). Hrănește-ți pisica și câinele în locuri diferite. Dacă concurează pentru mâncare și o apără unul de celălalt, hrăniți-i supravegheați și apoi ascundeți bolurile. Oferă ambelor animale suficient timp, pentru a nu oferi motive de gelozie.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel