De ce pisicile ne ignoră când le certăm
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată de ce pisicile par că nu ne aud atunci când le vorbim sau le mustrăm pentru boacănele pe care le fac!

Pisicile nu reacționează la fel ca oamenii în ceea ce privește comunicarea sau interpretarea situațiilor sociale. Înțelegerea motivelor pentru care pisicile par să ne ignore atunci când le certăm poate include mai mulți factori, potrivit PetMD:

Lipsa de înțelegere a semnalelor umane: Pisicile nu au aceeași capacitate de înțelegere a limbajului uman ca și noi. Ele răspund mai mult la tonul vocii, limbajul corpului și mirosurile asociate cu emoțiile noastre. În timp ce putem percepe că le certăm, pisicile pot interpreta aceste interacțiuni diferit sau pot să nu le înțeleagă deloc.

Reacția la tonul vocii: Pisicile sunt sensibile la tonul vocii umane, iar un ton ridicat sau supărat poate le face să se simtă neliniștite sau să se retragă. În loc să reacționeze la "muștruluiala" propriu-zisă, ele ar putea reacționa la emoțiile umane din spatele tonului vocii, evitând conflictul sau disconfortul.

Stilul lor de comunicare: Pisicile comunică mai mult prin limbajul corpului, cum ar fi postura și mișcările urechilor și cozii. Ignorându-ne atunci când le certăm, ele ar putea încerca să elimine amenințarea și să își exprime disconfortul sau nemulțumirea printr-o distanțare fizică.

Capacitatea lor de a percepe pericolele: Pisicile pot percepe o ceartă sau o confruntare drept un potențial pericol, ceea ce le poate determina să se retragă sau să încerce să evite situația. Ele pot prefera să se îndepărteze în loc să se angajeze într-o interacțiune percepută ca negativă.

Individualitatea și personalitatea: Fiecare pisică are propriul său temperament și personalitate. Unele pot reacționa mai sensibil la certuri sau la tonuri ridicate, în timp ce pe altele nu le afecteze prea mult.

De asemenea, experții în comportamentul câinilor și pisicilor spun că degeaba pedepsim animalele pentru că, de cele mai multe ori, acestea nu asociază pedeapsa cu nimic din comportamentul lor și nu o percep ca pe o consecință a ceva ce au făcut și nu trebuia. Așa că data viitoare când vă gândiți să vă încuiați pisica într-o cameră separată, să vă privați câinele de mâncare sau să-l dați afară în frig gândiți-vă de două ori! Nu veți face altceva decât să aduceți frustrare și confuzie în viața prietenilor necuvântători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel