Data actualizării:
Data publicării:

De ce pisicile miros bine. Află câteva motive

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Oricine are o pisică poate fi de acord cu faptul că aceasta își petrece cea mai mare parte din zi dormind și îngrijindu-se. La urma urmei, îngrijirea este, fără îndoială, o sarcină obositoare. 

De ce pisicile miros bine? Există mai multe motive pentru care pisica ta miroase bine. Iată câteva dintre ele!

Pisicile au un parfum personal

Probabil nu vei fi șocat să auzi că pisicile petrec foarte mult timp îngrijindu-se. Dar, ceea ce s-ar putea să nu știi este că pisicile nu se îngrijesc doar pentru a se menține curate. De asemenea, le ajută să-și regleze temperatura corpului și să-și hrănească blana cu uleiuri naturale ale corpului. Interesant este că aceste uleiuri impermeabilizează și blana și previn uscarea pielii.

Aceste uleiuri au un miros unic pentru fiecare pisică. Așadar, în timp ce îngrijirea contribuie cu siguranță la curățenia pisicii tale, parfumul lor personal este cel care le menține deosebit de curate.

Supraviețuirea celui mai curat

A fi curat și a păstra un miros personal sunt factori foarte importanți pentru animale. Chiar dacă pisica ta este probabil un descendent al unei lungi linii de pisici domesticite, unele trăsături sălbatice încă există în ADN-ul lor.

Pisicile au un miros personal. Dar de ce este atât de important pentru ei? Pisicile sălbatice își ascund adesea mirosul pentru a se camufla în timpul vânătorii. În același timp, după vânătoare și hrănire, pisicile își vor curăța cu meticulozitate blana pentru a elimina mirosul prăzii, care poate atrage alți prădători.

Menținerea curățeniei și conservarea parfumului sunt modalități de a rămâne în siguranță. De aceea, nu ar trebui să fii prea supărat dacă îți vezi pisica curățându-se rapid după ce o mângâi.

Au glande care secretă parfum

Cele mai multe dintre aceste nouă glande produc mirosuri plăcute. Majoritatea animalelor eliberează feromoni. Aceste mirosuri sunt eliberate din diferite părți ale corpului și se pot schimba în funcție de starea de spirit și nivelul de stres al pisicuței. Acele mirosuri plăcute rezultă din sentimente de afecțiune și confort. Ele vin din jurul zonei capului pisicii.

Se simte iubită

Da, ai citit corect. Probabil că pisica ta miroase bine pentru că o iubești. Dragostea este unul dintre motivele pentru care alte pisici nu miros la fel de bine ca pisicuța ta.

Lăbuțele au miros specific

Deși puțini proprietari de animale de companie vor recunoaște acest lucru, probabil că majoritatea sunt de acord, în secret, că lăbuțele pisicii au un miros specific. Poate că așa plănuiesc pisicile să cucerească lumea, sau poate este doar o altă calitate admirabilă a lor.

Adevărul este că lăbuțele pisicilor secretă și feromoni care marchează teritoriul. Dacă ți-ai surprins vreodată pisica „frământându-te”, ea marchează de fapt dreptul de proprietate asupra ta, potrivit thediscerningcat.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel