Data actualizării:
Data publicării:

De ce pisicile iubesc să petreacă timp în baie. Șase motive pe care sigur nu le știai

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Tatsiana Salayuova
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Tatsiana Salayuova
Dacă cunoști pisicile, probabil știi că majoritatea iubesc băile. Pisica ta te urmează în baie? Poate se freacă de picioarele tale cât timp ești acolo. Poate sare pe tejghea și se relaxează în chiuvetă chiar și atunci când nu ești prin preajmă. Poate miaună tare și zgârie ușa închisă.

Unele pisici par să vrea mai multă atenție când ești în baie decât în orice altă parte a casei. Ce este atât de special la baie încât pisicile o iubesc atât de mult?

Baia este un loc grozav de joacă

Pentru unele pisici, baia poate părea o cameră de joacă. Există o cadă în care se pot învârti și role de hârtie igienică cu care se pot juca. Pot fi lucruri amuzante, precum prosoape și halate agățate pe perete. Se pot rostogoli pe podea și se pot juca cu covorașul sau preșul din baie. O pisică se poate distra mult în baie, indiferent dacă ești acolo sau nu. Mulți proprietari au învățat acest lucru pe calea grea când au ajuns acasă și au găsit dezastrul provocat de pisica lor în baie. 

Ușile închise stârnesc curiozitatea

Majoritatea pisicilor nu suportă ușile închise în casele lor. Ușa băii nu face excepție. O ușă de baie închisă, cu tine de cealaltă parte, poate fi suficientă pentru a-ți înnebuni pisica. Unele pisici par să învețe că vei închide acea ușă, așa că vor să fie acolo pentru a se asigura că nu ratează distracția. Pisicile vor să știe ce se întâmplă în teritoriul lor, în mod permanent. Dacă pisicile ar avea o regulă, aceasta ar fi să nu existe uși închise niciodată!

Este un moment excelent pentru a primi atenție

Pisicile iubesc atenția (atât timp cât este în termenii lor). Pisica pare să știe că ești "captiv" acolo pentru câteva minute și că va fi ușor să-ți capteze atenția. De asemenea, poate că pisica ta își dă seama că nu ești distras de televizor, o carte, muncă sau altă activitate. Ești acolo, fără să faci nimic prea serios, și poți să-i răsplătești iubirea și atenția pe care ți-o oferă. Multe pisici, de asemenea, adoră să-și lingă stăpânii după o baie sau un duș.

2. Sursa foto... (pisica-purebred-cat_76645900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @evgenii_leontev

Chiuvetele sunt ca niște paturi pentru pisici

Gândește-te la forma chiuvetei. Laturile rotunjite par să cuprindă perfect corpul felin. Pare firesc ca o pisică să se bucure de senzația pe care o oferă o chiuvetă pentru relaxare și somn. Răcoarea chiuvetei poate fi plăcută în lunile calde. În lunile reci, căldura corpului pisicii poate încălzi chiuveta și o face foarte confortabilă. Unele pisici vor linge picăturile de apă de la robinet în timp ce se relaxează în chiuvetă.

Pisica te iubește

Baia este plină de mirosurile tale. Petreci timp acolo făcând lucruri importante, sau cel puțin așa pare pentru pisica ta. Multe pisici vor sta pe chiuvetă, hipnotizate în timp ce te speli pe dinți sau îți aranjezi părul. Timpul petrecut în baie poate fi un timp foarte valoros pentru legătura cu pisica ta!

Adoră să fie în preajma apei

Deși majoritatea pisicilor urăsc să fie ude, multe adoră să fie în preajma apei. În baie, o pisică poate bea apă de la robinetul chiuvetei sau al căzii. Ele iubesc apele curgătoare. Pisicile cărora le plac chiuvetele se vor așeza uneori acolo în timp ce apa curge. Unele pisici adoră să lingă cada umedă sau chiar să bea apa de baie, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel