Data actualizării:
Data publicării:

De ce pisica te privește insistent. Ce trebuie să faci

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user17720863
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user17720863
Oricât de mult le iubim, nu este un secret că pisicile sunt creaturi ciudate care afișează comportamente misterioase pe care oamenii nu le înțeleg întotdeauna. Unul dintre aceste obiceiuri este privitul într-un punct fix. Pisicile sunt maestre ale concursurilor de privit fix. Ele te pot privi în ochi, fără să clipească, pentru foarte mult timp. Indiferent dacă acest lucru ți se pare drăguț sau ciudat, te-ai putea întreba ce se întâmplă exact atunci când pisica ta se uită fix la tine.

Comunicarea felină nu este întotdeauna ușor de înțeles. Pisicile vocalizează, dar folosesc și limbajul corpului. Deși unele semnale ale limbajului corporal al pisicilor sunt ușor de înțeles (o coadă care se zbate, un spate arcuit sau o labă care lovește), alte semnale pot fi subtile, cum ar fi privitul fix fără a-și lua ochii de la tine.

Alte pisici ar putea percepe rapid subtilitățile limbajului corporal al unei pisici, dar oamenii au nevoie adesea de puțin ajutor pentru a descifra ce încearcă să spună o pisică.

Iată patru motive pentru care pisica ta s-ar putea să te privească fix!

Curiozitate

Dacă observi că pisica ta te privește fix și e calmă, este posibil să te urmărească doar pentru a vedea ce vei face în continuare. Oamenii sunt creaturi destul de interesante pentru pisici și, de asemenea, furnizori de lucruri bune, cum ar fi mâncare, gustări, mângâieri și timp de joacă. Pisicile sunt curioase și atente și probabil acordă mai multă atenție fiecărei mișcări pe care o faci decât ai putea crede.

Foame

Așa cum am menționat, ești furnizorul tuturor lucrurilor bune, inclusiv mâncarea. Unele pisici miaună tare sau se freacă de picioarele tale pentru a-ți da de înțeles că bolul de mâncare este gol, dar alte pisici sunt mai subtile. Dacă observi că pisica ta te privește fix, aruncă o privire la bolul de mâncare pentru a vedea dacă este timpul să-i servești următoarea masă.

2. Sursa foto... (pisica-beautiful-cat_14350000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Dragoste

Dacă te-ai trezit vreodată și, deschizând ochii, ai găsit o pisică caldă pe pieptul tău, privind adânc în ochii tăi, ai fost răsplătit cu puțină afecțiune felină. Dacă pisica ta deschide și închide lent ochii în timp ce te privește fix, s-ar putea să încerce să-ți spună cât de mult te iubește.

Conform unui studiu din octombrie 2020, pisicile comunică și se leagă de oameni folosind secvențe de clipit lent. Pisicile par să folosească actul de a-și îngusta ochii ca pe o formă de comunicare emoțională pozitivă. Data viitoare când pisica ta te privește fix, încearcă să clipești lent înapoi. S-ar putea să fii surprins să vezi că pisica ta îți răspunde cu un clipit.

Frică sau agresiune

În regnul animal, privitul fix către alt animal este perceput ca un limbaj corporal amenințător. Dacă o pisică se uită direct la o altă pisică, aceasta ar putea semnala că pisica este agitată, pregătită să atace sau să fugă.

Dacă pisica ta te fixează cu privirea în timp ce mârâie sau șuieră, sau dacă părul ei este ridicat, este aplecată la pământ, cu urechile aplecate și coada zvâcnind dintr-o parte în alta, ar trebui să fii atent. Pisica ta ar putea să se simtă speriată sau amenințată. În acest caz, nu o atinge. Îndepărtează-te și dă-i timp pisicii să se liniștească înainte de a încerca să o atingi sau să te aproprii de ea.

Ce să faci dacă pisica ta te privește fix

Data viitoare când observi că pisica te privește adânc în ochi, nu strică să te asiguri că pisica se simte în siguranță și nu îi este foame. Pisica ta probabil își exprimă iubirea, dar nu strică să o implici într-o sesiune de joacă în cazul în care se simte plictisită sau singură. Dacă observi că pisica ta se uită la pereți, mai degrabă decât la tine, nu strică să programezi o vizită la veterinar, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel