Data publicării:

De ce oamenii au uneori senzația că sunt urmăriți

Autor: Andrada Oana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de Elijah O'Donnell, de la Pexels
Fotografie creată de Elijah O'Donnell, de la Pexels

Ai avut vreodată senzația că ești urmărit, chiar dacă nu puteai vedea pe nimeni prin preajmă? Nu ești singurul! Iată de ce se întâmplă asta. 

Mulți oameni au crezut măcar o dată că sunt urmăriți, cu toate că nu era adevărat și nimeni nu se afla, de fapt, prin apropiere. În acest sens, au fost realizate și studii. 

Senzația că ești urmărit poate apărea după ce ai văzut ceva cu coada ochiului, după un sunet slab venit dintr-un loc necunoscut sau după ce ai observat ceva de care nu ești sigur. Și faptul că nu vezi ce e în spatele tău îți poate da falsa impresie că ești urmărit. 

Creierul nostru ne poate spune dacă o altă persoană ne privește, chiar dacă nu am văzut-o efectiv. În urma unui studiu citat de BBC, realizat cu un pacient  „orb cortical”, care nu putea vedea din cauza leziunilor cauzate cortexului vizual, s-a constatat că putem simți dacă cineva se uită direct la noi, chiar dacă nu ne-am privit cu persoana respectivă în mod conștient. 

Se mai întâmplă ca uneori să te simți urmărit și, când te întorci, să vezi că o persoană se uită într-adevăr la tine. Dar te-ai gândit că poate fi o greșeală de interpretare? Deși pare că persoana respectivă chiar te-a urmărit, e posibil și să se fi uitat la tine în acel moment pentru că te-ai întors, notează shtiu.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă când visezi că eşti urmărit sau că mori. Subconştientul îţi transmite mesaje

VEZI ȘI: Persoane cu abilități de geniu. 22 de lucruri fascinante despre creier

Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu are o listă cu 22 de lucruri fascinante despre creier.

„1. Sunt aproximativ 100 de miliarde de neuroni în creierul uman.

2. Fiecare neuron poate face până la 10.000 de sinapse cu alte celule nervoase.

3. Neuronul nu se poate divide.

4. Creierul nu are receptori proprii de durere (nociceptori) și nu doare.

5. Creierul unui adult are consistență gelatinoasă și cântărește aproximativ 1,3 kilograme.

6. Primim cantități impresionante de informații de la analizori (vizual, auditiv, tactil, gustativ, olfactiv), dar pe cele mai multe le uităm. Uitarea este un proces pur fiziologic, util.

7. În primii ani de viață, sinapsele se dezvoltă exploziv. Creierul absoarbe informația ca un burete. Ulterior, procesul se diminuează. Cele mai puternice sinapse rămân viabile, ele necesitând antrenare continuă.”, a transmis, printre altele, Vasi Rădulescu.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel