De ce NU trebuie să porți aur şi argint în acelaşi timp. Ce efecte au metalele asupra organismului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce NU trebuie să porți aur şi argint în acelaşi timp. Ce efecte au metalele asupra organismului / Foto: Pixabay
De ce NU trebuie să porți aur şi argint în acelaşi timp. Ce efecte au metalele asupra organismului / Foto: Pixabay
Află în articol de ce nu este bine să porți aur şi argint în acelaşi timp.

În trecut, combinația dintre bijuteriile de aur și cele de argint era văzută ca o greșeală. Astăzi se poartă, unii spun că e chiar la modă, dar puțini știu de ce se zice, de fapt, că nu este bine să porți în același timp și aur, și argint. Se pare că aceste două metale acționează diferit asupra organismului uman. Aurul activează anumite procese, iar argintul le reprimă, scrie Realitatea.net.

O bijuterie din aur ne-ar ajută în cazul asteniei și a stărilor depresive, a bolilor de inimă și stomac, potrivit specialiștilor. În schimb, argintul ar calma stările de agitație și nervozitate, stresul și durerile de cap. Medicii chinezi susţin că bijuteriile acționează asupra celor 400 de puncte de reflexoterapie din palmă care au legătură cu toate organele interne.

Substanța periculoasă care se poate găsi în bijuteriile de aur

Într-un raport realizat de Comisia Europeană se arată faptul că multe dintre bijuteriile pe care le găsim în comerț conțin cadmiu, o substanță chimică folosită pentru a topi aliajele. Aceasta figurează pe lista compușilor chimici cancerigeni, motiv pentru care a fost interzisă. Totuși, uneori se folosește și acum la producția de bijuterii din aur, scrie a1.ro

Dintre efectele pe care le poate avea această substanță se numără favorizarea apariției bolilor degenerative, hepatita cronică, boli ale plămânilor și ale rinichilor, dar și malformații sau cancer.

Bijuterii din argint oxidate. NU le arunca. Ai trei metode simple pentru a le curăța

Motivul pentru care oxidează bijuteriile este unul  destul de simplu. Argintul din care sunt lucrate  acestea este mai exact un aliaj din 925‰ argint pur și 75‰ cupru. Argintul pur cu titlul 1000‰ nu oxidează, dar este un metal prea moale pentru a fi prelucrat pentru bijuterii, de aceea el trebuie întotdeauna aliat cu un metal care să îi dea mai multă rigiditate.

Practic, „vinovatul” pentru oxidarea argintului este, de fapt, cuprul cu care acesta este aliat, scrie metaphora.ro. Din fericire, există mai multe soluții de curățare, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu întreținerea bijuteriilor din argint.

Bijuteriile din argint pot fi foarte ușor curățate cu șervețele sau lavete profesionale pe care le găsiți în magazinele de bijuterii, dar dacă nu le aveți la îndemână sau vreți să faceți economie, le puteți curăța și acasă prin trei metode simple. Sigur aveți ingredientele necesare prin casă. Găsești cele trei trucuri AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel