De ce nu se întoarce diaspora acasă. Ben-Oni Ardelean a explicat cum sunt „vrăjiți“ românii plecați în străinătate / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Ben-Oni Ardelean, politician liberal, a vorbit despre diaspora românească din Occident.

Ben-Oni Ardelean, politician PNL, a explicat, în cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă“, la DC News, de ce este foarte greu ca diaspora românească să se întoarcă acasă.

„Situația în diaspora românească e una cât se poate de simplă de înțeles. După 1990, decalajul dintre România și aceste țări era unul foarte mare. Majoritatea românilor care au plecat în migrații târzii, după 1990, spre SUA, spre Italia, spre Spania și spre Anglia au plecat din considerent economic, pentru venituri mai mari.

Majoritatea acestor oameni au spus că merg, stau câțiva ani, muncesc, fac bani, după care se întorc acasă. Le-au crescut copiii la școlile de acolo, unii s-au căsătorit, au nepoți acolo și povestea cu întoarcerea a devenit mai complicată.

Pentru prima generație care a ajuns acolo, România încă pulsează în inimă și în minte. Au bisericile lor, au magazine etc. Sunt comunități adevărate și spiritul românesc este foarte elevat, uneori mai elevat decât în România“, a spus Ben Oni Ardelean.

„Ei cu cine votează?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Ben-Oni Ardelean (PNL) i-a oferit medicului Cătălin Cîrstoiu rețeta succesului în politică / video

„Din cauza faptului că formațiunile politice istorice au pierdut din conexiunea cu acești oameni, având o strategie proastă de partid, acești oameni au fost capturați de vraja asta a fake news-urilor, a știrilor alarmante, a unor chestiuni care nu fac altceva decât să arunce cu noroi și să dea vina pe cineva.

Există o frustrare în inima multora că au plecat din România nu de bine, iar cel mai simplu e să dai vina pe ăia care conduc. Atunci, tu trebuie să te ferești să nu iei glonțul respectiv. Trebuie ținut legătura cu acești oameni, trebuie să le creezi contextul în care să participe la viața comunității, să aducă investiții în România și să vină cu know how. Foarte mulți ar vrea să se întoarcă în România, iar dacă s-ar întoarce probabil ar avea venituri la fel ca acolo“, a punctat politicianul liberal.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Țara care testează mașini zburătoare și tren în vid. Ben-Oni Ardelean: E o durere pentru mine! Noi nu vorbim nici de trenuri de mare viteză / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel