De ce nu poți să pui nici din greșeală motorină într-o mașină pe benzină, ci doar invers
Nu poți să pui nici măcar din greșeală motorină într-o mașină pe benzină. Invers însă se poate. Iată de ce stau lucrurile astfel:
Din neatenție, li s-a întâmplat unor conducători auto să pună benzină în rezervor, deși aveau o mașină diesel. Invers nu este posibil niciodată! Angajatul unei benzinării a explicat pentru shtiu.ro că "la mașinile noi, pompa de alimentare este mai mica sau mai mare, tocmai pentru a nu îl lăsa pe șoferi să alimenteze cu combustibilul gresit. Dacă ai rezervor pe benzina, pompa de motorină nu va intra. Viceversa nu e valabilă."
Ce trebuie să faci dacă pui benzină în loc de motorină
În cazul în care ai alimentat cu benzină un autoturism diesel, trebuie să știi că se recomandă golirea rapidă a rezervorului și alimentarea corectă a mașinii. Asta dacă șoferul își dă seama de greșeala făcută în benzinărie!
Dacă benzina ajunge în pompa de motorină și este pompată din greșeală într-o mașină diesel pot începe diverse probleme. Totuși, e important să știi că această situație depinde de la model la model.
VEZI ȘI: Orașul din România unde prețul la combustibil e mai ieftin. „Turism de benzinărie“ în weekend
„Turismul de benzinărie“ ia amploare la Câmpulung, datorită prețurilor mai mici la combustibil. Benzina și motorina au ajuns să fie cu aproximativ 25 până la 35 de bani pe litru mai ieftine, față de alte orașe din România. Astfel, cu un rezervor de 50 de litri, șoferii pot economisi între 50 și 60 de lei.
În weekend-ul ce tocmai a trecut, la benzinăriile din Câmpulung s-a ajuns să se stea la coadă pentru achiziționarea de combustibil, scrie Ziarul din Muscel.
VEZI ȘI: La ce folosește orificiul de pe capacul de la rezervorul mașinii
Mașinile din zilele noastre sunt extrem de complexe și, deseori, deși producătorii s-au gândit cum să le facă viața mai ușoară conducătorilor auto, aceștia nu le folosesc la capacitatea maximă.
Clapeta rezervorului de combustibil se descuie fie apăsând un buton din tabloul de bord, fie un altul, dintre scaune, în funcție de modelul auto. Mai sunt totuși și cazuri în care clapeta nu are niciun buton. Oricum ar fi, odată deschisă clapeta, mașina este pregătită pentru realimentare. Citește continuarea articolului AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News