De Ce nu pleacă și UDMR după Cseke Attila
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

În reglarea de conturi dintre PDL și UDMR, clanul maghiarilor a sacrificat un pion. Nu exclud nici ipoteza ca dl. Cseke să fi plecat de capul lui, pentru a-și pregăti o carieră în administrația locală, sau pentru că nu a vrut de la bun început funcția și aștepta primul pretext să se retragă, dar asta nu are nicio importanță. Ca de fiecare dată când PDL (PD) se află într-o coaliție, tensiunile pornesc de la bani. Este clar că nu se înțeleg cum să împartă prada, iar în negocieri fiecare își folosește atu-urile. UDMR are voturile care îl mențin pe  Traian Băsescu la putere, PDL are serviciile secrete, DNA-ul și semnătura lui Emil Boc, care, oricât ar părea de straniu, are ultimul cuvânt în ceea ce privește deciziile din administrație.

Dacă Laszlo Borbely era o miză prin Roșia Montană, Cseke Atilla își dispută cu Laurențiu Duță, omul pus de Adriean Videanu la CNAS, controlul a 5 miliarde de euro. În plus, un export ”paralel” de medicamente în valoare de 200 milioane de euro, luate de la bolnavii din România și vândute în Ungaria, devenea posibil în câteva săptămâni, se mai pregătea o licitație pentru 100 de ambulanțe...iată că domeniul sănătății nu e chiar lipsit de importanță pentru partenerii de guvernare. Peste toți  se află Traian Băsescu, care vrea să arbitreze meciul, ținând, evident, partea PDL.

Românii nu vor câștiga nimic din aceste dispute. Schimbarea unui Attila cu altul este tot ce poate face UDMR. Sever Voinescu a avut dreptate în mesajul său pentru Opoziție (adresat, de fapt, membrilor PDL pe care începe să-i ia cu frig când văd sondajele): stați liniștiți, nu se rupe Coaliția de la atâta lucru! Așa este: dacă UDMR ar întoarce armele, s-ar ajunge la anticipate. Iar USL ar face peste 60 la sută, ba poate ar obține trei sferturi din mandate, prin redistribuire și ținând cont de imaginea dezastruoasă a PD, care ”divorțează” pentru a patra oară de partenerul la guvernare.  De ce să ofere UDMR mai mult de câteva prefecturi și vreun secretariat de stat, în noile condiții? Mai mult decât are acum, UDMR nu va avea niciodată!

Singurul lucru cu care s-ar putea alege românii este experiența: să știe că trebuie să evite fragmentarea votului, pentru a nu mai sta la mâna liderilor UDMR. Nu se pot aștepta ca Bela și Verestoy să le reprezinte interesele, așa că trebuie să voteze decisiv pentru ca guvernarea să nu mai depindă niciodată de UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel