De Ce nu mai vrea Boc economii, ci eficiență, prin închiderea spitalelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Eutanasie Propaganda nazista afis
Eutanasie Propaganda nazista afis

Emil Boc și-a schimbat discursul privind politica sanitară, în plin scandal legat de ”reforma” spitalelor. Închiderea unor spitale a stârnit proteste în comunitățile afectate, dar în unele cazuri măsurile i-au revoltat pe toți românii, prin lipsa lor de umanitate. În domeniul protecției copiilor cu malformații, restructurarea spitalelor a ţinut cont de cifre şi de numărul de paturi, spun medicii de la spitalul din Tutova, judeţul Vaslui. Nimeni nu s-a gândit că unii copii cu boli rare sau malformații au nevoie de o îngrijire specială, care nu poate fi primită în altă parte. Prima victimă: o fetiță care s-a născut fără mâini și picioare.

La începutul campaniei de desființare/comasare a unor unități medicale, autoritățile spuneau că, astfel, se vor face economii într-un an greu pentru buget. Se invoca și acordul cu Banca Mondială, prin care trebuie desființat un număr de circa 10.000 de paturi de spital, tot pentru încadrarea în deficitul bugetar.

În plin scandal, cu sute de oameni în stradă pentru apărarea spitalelor, Emil Boc și-a modificat abordarea. După ce președintele spunea că economiile sunt importante, fiindcă ”pic cu pic se face lacul”, premierul trece economiile bugetare pe planul al doilea. "Restructurarea sistemului spitalicesc nu urmăreşte în primul rând economii la bugetul de stat, ci creşterea calităţii actului medical. Sunt foarte multe spitale unde, din nefericire, pacienţii mor cu zile", a susţinut Boc la ProTv, duminică.

Schimbarea de discurs vine la doar trei zile după ce deputatul USL Nicolae Bănicioiu a prezentat într-o emisiune televizată un afiș al propagandei naziste. „Această persoană, suferind de defecte ereditare costă comunitatea 60.000 Mărci Germane, de-a lungul întregii sale vieți. Compatriotule, aceștia sunt și banii tăi”, susținea prin  textul afișului mașina de propagandă a lui Goebbels,  pentru a justifica politica de eutanasie practicată de naziști. Cei care critică politcile guvernului Boc, legitimate prin apelul la necesitatea ”reformei” pot face o analogie cu ”Poporul Nou” pe care încercau să-l promoveze naziștii.

Ar fi a doua oară când se găsesc asemănări între propaganda din vremea lui Hitler și discursul Puterii portocalii. Corina Crețu, europarlamentar PSD, a descoperit un afiș în care ”neamțul slab” era prezentat ca ducând în spate un ”evreu gras”, la fel cum președintele Băsescu susținea că aparatul bugetar este ”un om foarte gras”, cocoțat în spatele ”unuia slab și subțirel” care este economia reală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel