De ce nu este bine să pui miere în ceai. Cea mai mare greșeală!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mierea reprezintă un panaceu excelent pentru organism. Însă, consumată în ceaiul fierbinte, poate deveni un "dușman" .

Pusă în orice aliment cu temperatura mai mare de 45 de grade Celsius, mierea va descarca HMF-ul, un compus toxic. Cu cât se găseşte o cantitate mai mare de HMF, cu atât mai mult zahăr este adăugat în ea. De asemenea, enzimele şi vitaminele C şi B1 sunt distruse la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, astfel ca mierea de albine îşi pierde majoritatea nutrienţilor la temperaturi mari.

Consumul de miere este foarte bun în cazul menopauzei premature, al osteoporozei, laringitelor, amigdalitelor, răcelilor şi bronşitelor. De asemenea, mierea reglează activitatea principalelor glande din corp şi menţine echilibrul endocrin.

Mierea de albine este şi un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism. Ajută tranzitul intestinal şi favorizează eliminarea toxinelor din organism.

Vezi și: Izvorul Tămăduirii 2019. Aghiasma Mică, puteri miraculoase. Cum te ajută apa sfințită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel