De ce nu este bine să gătești în folie de aluminiu. PERICOL URIAȘ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Obișnuiești să gătești des în folia de aluminiu, de la pește, până la banala brânză pe grătar? Acest lucru poate reprezenta un real pericol pentru sănătatea ta.

Atunci când punem pe grătar sau la cuptor alimentele învelite în folie, din cauza expunerii la temperaturi mari, produsele se contaminează cu aluminiu, potrivit unui studiu, scrie gustos.ro.Transferul are loc mai ales în mâncărurile acide sau în cele picante, gatite la temperaturi mari.
 
Intoxicarea cu aluminiu favorizează apariţia bolii Alzheimer, afectează buna funcţionare a creierului şi poate duce la insuficienţă renală. 
 
În acelaşi timp, învelirea alimentelor în folie de aluminiu şi depozitarea lor la temperaturi joase, în frigider, nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Vezi și: Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Secretul gospodinelor pricepute. Este atât de simplu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel