Atunci când punem pe grătar sau la cuptor alimentele învelite în folie, din cauza expunerii la temperaturi mari, produsele se contaminează cu aluminiu, potrivit unui studiu, scrie gustos.ro.Transferul are loc mai ales în mâncărurile acide sau în cele picante, gatite la temperaturi mari.
Intoxicarea cu aluminiu favorizează apariţia bolii Alzheimer, afectează buna funcţionare a creierului şi poate duce la insuficienţă renală.
În acelaşi timp, învelirea alimentelor în folie de aluminiu şi depozitarea lor la temperaturi joase, în frigider, nu reprezintă un pericol pentru sănătate.
Vezi și: Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Secretul gospodinelor pricepute. Este atât de simplu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală
- Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră