De ce nu este bine să bei lapte dimineața, potrivit medicinei ayurvedice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce nu este bine să bei lapte dimineața, potrivit medicinei ayurvedice / Foto: Pixabay, de cuidando diabetes
De ce nu este bine să bei lapte dimineața, potrivit medicinei ayurvedice / Foto: Pixabay, de cuidando diabetes
Află în articol în ce moment al zilei este cel mai bine să bei lapte.

Conform medicinei ayurvedice, un sistem alternativ de sănătate cu rădăcini în India, laptele de vacă ar trebui consumat seara, scrie healthline.com. Această recomandare se datorează faptului că laptele este considerat ca inducător de somn, un aliment greu de digerat, făcându-l nepotrivit ca băutură de dimineață.

Totuși, s-ar putea să vă întrebați dacă există dovezi științifice care să susțină această afirmați sau dacă consumul de lapte în alte momente ale zilei poate fi benefic în funcție de obiectivele dvs. de sănătate. Acest articol analizează dacă momentul zilei în care este consumat laptele contează cu adevărat.

Contează momentul zilei în care bei lapte?


În anumite cazuri, consumul de lapte la o anumită oră vă poate ajuta să obțineți cele mai multe beneficii. Laptele oferă o varietate de nutrienți care întrețin sănătatea, iar consumul unui pahar în timpul mesei este o modalitate ușoară de a-l adăuga în dieta ta.

De fapt, 1 cană (240 ml) de lapte integral conține:

Calorii: 149

Proteine: 8 grame

Grăsime: 8 grame

Carbohidrați: 12 grame

Calciu: 21% din valoarea zilnică 

Magneziu: 6% din valoarea zilnică 

Potasiu: 7% din valoarea zilnică 

Vitamina D: 16% din valoarea zilnică.

Calciul din lapte susține creșterea oaselor, în timp ce magneziul și potasiul sunt vitale pentru reglarea tensiunii arteriale. Această băutură este, de asemenea, săracă în calorii, dar bogată în proteine. În Statele Unite, majoritatea produselor lactate sunt îmbogățite cu vitamina D, un alt nutrient care promovează sănătatea oaselor, ajutând corpul să absoarbă calciul. Cu toate acestea, nu fiecare țară își fortifică produsele lactate.

Pentru pierderea în greutate și creșterea masei musculare



Cu toate acestea, nicio cercetare nu sugerează că există un anumit moment al zilei pentru a bea lapte și pentru a beneficia de beneficiile sale pentru sănătate.

Deoarece laptele este bogat în proteine, poate ajuta la pierderea în greutate și la creșterea mușchilor. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi laptele, pot stimula pierderea în greutate prin îmbunătățirea metabolismului și creșterea sațietate după mese, ceea ce poate duce la un aport caloric zilnic mai mic. În plus, consumul de lapte după antrenament susține creșterea musculară și îmbunătățirea compoziției corporale.

Un studiu de 3 luni pe 10 femei tinere a constatat că cele care au băut lapte fără grăsimi 5 zile pe săptămână după antrenamentul de forță au experimentat îmbunătățiri mai mari în masa musculară și pierderea grăsimilor, în comparație cu cele care nu au băut lapte. Pe baza acestor rezultate, cel mai bun moment pentru a bea lapte pentru a promova creșterea musculară și pierderea în greutate pare să fie imediat după exercițiu. Cu toate acestea, rețineți că un consum excesiv de lapte poate duce la creșterea în greutate din cauza aportului ridicat de calorii.

Laptele, bun pentru îmbunătățirea digestiei


Unii oameni cred că laptele îmbunătățește digestia, deși dovezile științifice nu susțin această idee. Prin urmare, nu există un moment al zilei recomandat pentru a bea lapte în ideea că vă va ajuta la digestie. Cu toate acestea, puteți încerca să îl beți în timpul meselor pentru a vedea dacă observați o diferență.

Cu toate acestea, unele produse lactate fermentate, inclusiv iaurt și chefir, pot ajuta la digestie. Aceste articole conțin probiotice sau bacterii benefice care vă susțin microbiomul intestinal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel