De ce nu e bine să te îmbraci în roșu la nuntă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Specialiștii în styling au dezvăluit ce se ascunde, de fapt, în spatele uneia dintre cele mai îndrăgite culori în materie de modă -  roşu - şi de ce nu e recomandat să o porţi la evenimente speciale ca nuntă sau botez.

Până acum ştiam că albul e singura culoare care trebuie evitată la o nuntă, pentru a nu eclipsa mireasa şi a nu "fura showul" mirilor. Însă puţini au această informaţie: nici roşul nu e recomandat! Cu toate acestea, în unele culturi se obișnuiește ca anumiți membri din familiile mirilor să poarte roșu ca să le aducă noroc şi prosperitate tinerilor însurăţei. 

Ce spun specialiştii

Experţii în fashion spun că roşul poate crea două tipuri de disconfort, dacă este purtat la nuntă: vizual şi emoţional.

Planificatoarele de nunți Georgie Mitchell și Bethany Smith din Marea Britanie au dezvăluit pentru Daily Mail motivul pentru care să eviți o rochie roșie.

Se pare că a purta roșu la nuntă înseamnă pentru unii că „ai avut o relație intimă cu mirele”. Cu toate acestea, ambii organizatori de nunți au fost de acord cu un motiv ceva mai "actual" pentru vremurile noastre pentru a nu purta roșu: Ar putea fi văzut ca o modalitate de a distrage atenția de la mireasă, la fel cum o face şi albul. „Simt că roșul poate fi văzut ca fiind destul de sexy”, a spus Smith. „Un pic: ‘uitați-vă la mine'”, a adăugat Mitchell despre nuanța care atrage atenția. Chiar și așa,  nu ar exclude-o ca opțiune pentru un invitat la nuntă, deoarece „depinde de rochie”, potrivit sursei citate.

În schimb, bărbaţii au mână liberă să poarte detalii vestimentare de culoare roşie, dacă doresc, cum ar fi o cravată sau chiar cămaşă. Efectul asupra imaginii miresei nu va fi influenţat nici măcar de un sacou roşu bărbătesc, mai spun specialiştii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel