De ce nu e bine să pui prea multă sare în mâncare
Prea multă sare adăugată în mâncare ar putea să vă facă să aveţi probleme grave de sănătate. Iată câteva motive care ar trebui să vă determine să reduceţi consumul de sare.
Boli cardiovasculare
Depășirea dozei zilnice de sodiu recomandată contribuie la un risc crescut de boli cardiovasculare la adulți. Conform unui articol publicat în The BMJ, aportul ridicat de sare este asociat cu un risc semnificativ crescut de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.
Umflarea genunchilor sau a picioarelor și chiar a mâinilor poate fi cauzată de edeme
Un articol publicat pe site-ul Livestrong.com susține că o dietă bogată în sodiu face ca organismul să rețină apă. În funcție de severitate, aceasta poate fi tratată fie cu o schimbare în dieta, fie cu o prescripție medicală.
Consumând prea multă sare pe o perioadă lungă de timp, gusturile dvs. de mâncare se pot obișnui cu gustul, fără a mai înregistra cantitatea de sare pe care o consumați.
Probleme cu rinichii
Consumul excesiv de sare v-ar putea crea probleme grave cu rinichii. Rinichii vă ajută să eliminați produsele reziduale, să echilibrați nivelurile de lichid și să controlați producerea de globule roșii în corpul dumneavoastră. Dar, cu un aport ridicat de sare și o tensiune arterială crescută combinată, acest lucru poate fi letal pentru rinichii dumneavoastră. Conform unui articol publicat în Blood Pressure UK, acest lucru reduce capacitatea rinichilor de a filtra toxinele nedorite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News