Data publicării:

De ce nu e bine să laşi cardurile bancare lângă router

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ştiai că anumite obiecte nu au ce căuta lângă router? 

Sunt multe obiecte care pot afecta întreruperile rețelei Wi-Fi. Unele dintre ele pot chiar să ducă la defecțiuni în funcționarea routerului în sine, în timp ce altele influenţează funcționarea dispozitivelor din apropiere.

Ce lucruri nu trebuie lăsate lângă router

Orice echipament electronic generează unde electromagnetice care pot perturba funcționarea rețelelor Wi-Fi și interferează cu funcționarea routerului dacă sunt prea aproape. O listă cu ce nu ar trebui să stea lângă un router include:

- frigiderul

- cuptoare cu microunde și monitoare pentru copii

- camere wireless și dispozitive Bluetooth

- unități USB

- carduri cu bandă magnetică

- chei magnetice

Ce se întâmplă dacă ţinem routerul pe frigider

Poate că ai văzut în mai multe case routerul pus sus, pe frigider, sau chiar tu ai în casă aşa. Nu te-ai gândit o clipă că, din cauza câmpului electromagnetic produs unitatea de compresoare a frigiderului, conexiunea ta la internet ar putea fi alterată.

Nici lângă calculator?

Nici! Dacă mutați routerul mai aproape de birou, unde computerul sau laptopul, atunci dispozitivul va interfera cu funcționarea dispozitivelor Bluetooth cum ar fi o tastatură sau un mouse fără fir. 

Router lângă oglindă?

Nu se recomandă plasarea routerelor Wi-Fi lângă oglinzi. Şi asta pentru că oglinzile, în funcție de locație, pot reflecta semnalul sau îl pot bloca. De exemplu, semnalul de la un router situat în spatele ușii unui dulap cu o oglindă va fi ecranat.

Se pot demagnetiza cardurile ţinute lângă router?

Dacă routerul se află în acelaşi loc unde vă ţineţi cardurile, trebuie să le găsiţi alt loc! În niciun caz să nu le puneți pe router. Problema stă în banda magnetică - cu siguranță nu pot dăuna routerului, dar pot deveni cu ușurință inutilizabile și uneori sunt suficiente câteva ore de a fi aproape de router.

Nu în ultimul rând, ține routerul cât mai departe de acvariu. În primul rând, un acvariu cu pești creează umiditate ridicată, în al doilea rând, apa împiedică trecerea undelor radio, ceea ce va afecta distribuția internetului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel