De ce nu e bine să faci patul imediat după trezire, mai ales primăvara. Obiceiul care îți aduce probleme de sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
arhivă
arhivă
Primul lucru pe care îl facem când ne trezim este să ne facem patul.

Cu toate acestea, experții în somn au avertizat că oamenii care își fac patul imediat după trezire ar putea avea probleme de sănătate nedorite, în special persoanele care suferă de alergii.

Pe măsură ce cresc simptomele alergiilor, este important să luăm în considerare faptul că dormitorul poate conține cantități de polen, ceea ce poate provoca strănuturi pe timp de noapte și, prin urmare, tulburări ale somnului, scrie 20min.es citând un studiu.

Martin Seeley, directorul executiv și expert în somn de la MattressNextDay, explică pentru Mirror că a face patul imediat ce ne trezim poate să nu fie cea mai bună opțiune pentru sănătate, deoarece lenjeria poate prinde polenul și acarienii.

"Contrar crezului popular, un pat nefăcut este mai puțin susceptibil să prindă polen și acarieni, acele mici particule care pot declanșa o varietate de probleme de sănătate, inclusiv astm și alergii", spune Seeley.

"Mai multe studii arată că lenjeria de pat strânsă, cauzată de faptul că faci patul imediat, poate crea un mediu care duce la concentrații mai mari de acarieni", adaugă el.

"În plus, lumina naturală poate juca un rol în prevenirea acumulării de praf. Permițând lenjeriei de pat să rămână neîntinsă pentru o perioadă îi permite să se expună la lumina naturală a soarelui", explică Seeley.

"Soarele are proprietăți dezinfectante și poate ajuta la uciderea unor bacterii și acarieni, reducând și mai mult riscurile potențiale pentru sănătate", concluzionează el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel