Data publicării:

De ce nu e bine să ai oglindă în dormitor

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
În ultimii ani, tot mai multe persoane acordă atenţie noţiunilor de Feng Shui - doctrină taoistă a armoniei şi echilibrului energiilor din cosmos. Una dintre regulile importante din Feng Shui este interzicerea amplasării oglinzilor în dormitor, deşi mulţi dintre noi nu acordăm nicio importanţă acestui lucru. 

De ce nu ar trebui să puneţi o oglindă în dormitor

Există o explicaţie ştiinţifică pentru care ar trebui respectată această regulă. Potrivit experţilor, o oglindă în dormitor poate crea un efect negativ asupra energiei din cameră. Din perspectiva Feng Shui, oglinda reflectă şi dublează energia existentă deja în acel spaţiu. Astfel, dacă în dormitor există o atmosferă negativă, de exemplu din cauza unui conflict între soţi, oglinda poate amplifica şi mai mult această energie negativă.

De asemenea, o oglindă în dormitor poate duce la tulburări de somn. Unii oameni se pot simţi nesiguri sau anxioşi dacă îşi văd reflecţia noaptea. Acest lucru, la rândul său, poate duce la insomnii şi alte probleme de somn, scrie Rador, citând actualno.com. De asemenea, o oglindă în dormitor amplasată vizavi de pat poate crea prea multă activitate în cameră, mai ales dacă în ea se reflectă lumini puternice sau alte obiecte strălucitoare.

Ce spun credinţele populare despre oglinda în dormitor

Credinţele populare arată că o oglindă în dormitor poate perturba armonia relaţiilor de familie şi poate duce la conflicte între parteneri. De asemenea, se crede că oglinda poate atrage boli şi probleme de sănătate. În unele culturi, se crede că oglinda din dormitor este un fel de portal prin care spiritele rele îşi fac drum în cameră. În fară de asta, în unele culturi orientale, oglinda este considerată un simbol al "abisului".

Vezi și:

Ce obiecte trebuie să pui pe hol pentru a atrage banii și norocul

Prin ușa de la intrare și prin hol intră în casă energiile negative și diverse spirite rele. Prin urmare, este logic să ai grijă de protecția energetică a acestei încăperi. Unele obiecte de interior trebuie plasate corect și te vor ajuta în acest sens. Află ce obiecte trebuie să pui pe hol ca să atragi prosperitatea în casă.

Plante de apartament. Florile au nu doar o funcție estetică, ci și una de protecție. O opțiune excelentă ar fi să plasezi pe hol planta Tradescantia, care poate proteja casa de ochii invidioși, de bârfe și de oaspeți nedoriți. Și ficusul aduce prosperitate și bogăție casei.

Dormitorul Feng shui este romantic și confortabil. Urmează câteva reguli simple pentru a atrage armonia în casă

Oglindă. Acest atribut al interiorului este considerat cu adevărat magic. Oglinda poate atrage succesul și bogăția. Este important însă să nu o plasezi vizavi de ușa de la intrare, deoarece va avea un efect invers și va atrage energiile negative. Citește mai mult>>

Vezi și: Reguli pentru mobilarea casei conform Feng Shui: Cum să atragi energia pozitivă și armonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel