De ce nu candidează Rareș Bogdan, ”number one”, la șefia PNL. Gușă, răspuns în direct
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Rareș Bogdan
Foto: Facebook Rareș Bogdan
Cozmin Gușă a vorbit despre candidatura lui Rareș Bogdan la șefia PNL, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Rareș Bogdan nu candidează și, în opinia mea, nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă, fiindcă, ca vector de imagine este incomparabil, este peste Klaus Iohannis pentru PNL. El va candida la București. De ce nu-l preferă, totuși, Klaus Iohannis pe "number one", cum i-a spus, pe Rareș Bogdan, cel care a făcut posibilă victoria PNL de la europarlamentarele din 2019?", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Pot fi mai multe motive, dar unul pe care-l garantez e că Rareș Bogdan, fiind naționalist, nu se califică pe grila care i se cere lui Iohannis din exterior apropo de portretul robot al viitorului președinte al PNL.", a răspuns Cozmin Gușă, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Cîțu și Orban au avantaje"

Bogdan Chirieac: Rareș Bogdan nu e sub nicio formă anti-european, dimpotrivă, e pro-european!

Cozmin Gușă: Da, dar nu ajunge! Trebuie să fii pro-european și anti-naționalist așa, ca să poți să ajungi președinte la PNL. Adică trebuie să fii ca și Cîțu! (...) Rareș este naționalist ca formație, și dacă nu-l cunosc eu, nu-l mai cunoaște nimeni, este extrem de dedicat credinței ortodoxe și asta nu-l poate califica prin grila impusă lui Klaus Iohannis din exterior. Aici și Cîțu și Orban au avantaje. Orban ține de Biserica unitariană, pentru că e jumate ungur. Cîțu ține de marea finanță internațională, adică nu poate să fie suspectat că e naționalist, pentru că el distruge bugetul național fără să clipească. Eu vorbesc foarte serios, și subliniez asta în fața ascultătorilor și telespectatorilor. Pentru că este partidul considerat prezidențial, pentru că președintele girează în acest moment strategia anti-națională care se practică în România, atunci și viitorul președinte al PNL trebuie să fie din aceeași categorie.

"Lebăda neagră" pentru PNL

"Referitor la PNL, vor începe ofensiva cei din echipa numărul 3, lebăda neagră, undeva în iulie când se vor face numărătorile reale, câți susținători poate să aibă viitoarea lebădă neagră care astăzi este Dan Motreanu, dacă vrea. Șanse are și Iulian Dumitrescu, dacă vrea, și de ja putem să mai numărăm." a declarat Cozmin Gușă la DC NEWS.

"Deci ca să precizăm, tu susții că în afară de Florin Cîțu și Ludovic Orban s-ar mai putea înscrie în cursă câștigătorul care ar putea fi fie Dan Motreanu, fie Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova? Dan Motreanu este europarlamentar, amândoi PNL, desigur, că despre ei vorbim." l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

Citește mai multe AICI: Gușă anunță că încă nu s-a înscris în cursă CÂȘTIGĂTORUL PNL. Ipoteză TARE

Vezi mai multe în video:

Remaniere Guvern Cîțu. Rareș Bogdan: Vor suferi consecințele

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a reacționat după ce au apărut mai multe informații pe surse potrivit cărora mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați din Guvern.

”Situaţia este mai complicată decât părea, dar asta nu înseamnă că nu vom pune reformele în practică. Vă asigur că încă nu se pune problema (n.r. remanierea). Este normal ca premierul să aibă dreptul să îşi evalueze miniştrii, este normal să îşi evalueze cabinetul periodic pentru că este cel care răspunde pentru punerea în aplicare a programului de guvernare. Faptul că premierul validează sau analizează activitatea miniştrilor săi nu este nimic anormal, într-un guvern funcţional, într-o coaliţie funcţională. Nu are în vedere anumiţi miniştri", a declarat Rareş Bogdan, la Antena 3.

Cât despre faptul că Adrian Oros, apropiat al lui Ludovic Orban, ar urma să fie remaniat, în locul său venind Marcel Boloș, acesta a mai spus: "Dacă  noi vom face evaluările în funcţie de apropiaţi, atunci lucrurile vor arăta extrem de rău pentru România. Dacă vom face evaluările în funcţie de taberele politice în care s-au plasat sau de simpatiile politice interne ale unuia sau altuia, înseamnă că nu am învăţat nimici din cei 31 de ani de democraţie şi nu am învăţat nimic din ceea ce aşteaptă românii.

Evaluarea se face în funcţie de performanţă şi nu prin faptul că Adrian Oros este mai prieten cu Ludovic Orban decât cu Florin Cîțu sau Rareş Bogdan sau domnul Ciucă e mai prieten cu Klaus Iohannis, cu Rareş Bogdan, Florin Cîțu decât cu Ludovic Orban. Nu în logica aceasta se vor face evaluările. Florin Cîțu le face strict pe bază de performanță şi de ce au realizat aceşti miniştri în şase luni. Dacă unii dintre miniştri nu au confirmat şi nu au fost suficient de buni în a pune în aplicare planurile de reformă şi atragerea de fonduri europene, atunci vor suferi consecințele”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel