De ce nu avem la raft 51% produse românești? Explicația ministrului Agriculturii
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a povesit că o nouă lege, care să-i ajute pe micii producători și procesatori din România, se află în Parlamentul României. 

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a explicat într-un interviu pentru Antena 3 de ce românii nu găsesc pe rafturile supermarketurilor mai multe produse românești în locul celor din import. 

”Acea lege, 3-2-1 se numește, legea 51% produse românești, a fost o lege care a apărut în 2015 și eu am fost semnatarul acelei legi, dar care a fost atacată la Comisia Europeană, noi intrând în infringement cu această lege, iar anul trecut a fost modificată prin Legea 28. Din nefericire s-au scos și alte puncte din lege. Anul acesta, avem în Parlament o lege, a trecut de Senat, se află în Camera Deputaților, o lege prin care vrem să transpunem directiva practicilor comerciale neloiale unde se pune pe picior de egalitate producătorul și procesatorul mic față de comerciantul dominant. Încercăm ca cel puțin din punct de vedere contractual să îi ajutăm pe procesatorii mici din România”, a declarat Adrian Oros ministrul Agriculturii. 

Când a fost la piață sau la supermarket ultima dată 

Întrebat când a fost ultima dată la piață, ministrul Agriculturii nu a știut ce să răspundă.

”Recunosc că nu am fost de mult la piață. Nu mai fac eu piața. Acum câteva luni probabil, nu mai știu exact când”, a mai declarat Adrian Oros. 

Dar la supermarket?

”Nu știu. Nu merg mai des. Însoțesc soția să o ajut la cumpărături. Nu prea am timp. Nu am mai fost de vreo săptămână, două”, a precizat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel