De ce nu ar trebui să folosești smartphone-ul într-o benzinărie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Ce se poate întâmpla dacă folosim mobilul în benzinărie?

Majoritatea dintre noi știm că fumatul este interzis în benzinării, deoarece poate provoca un incendiu sau chiar o explozie. În timp ce alimentezi, benzina emite vapori inflamabili, așa că orice scânteie mică poate fi fatală. În ultimii ani, am început chiar să vedem cum apar semne de interdicție în benzinării, în principal pentru că mulți oameni nu sunt precauți.

Dar ce se întâmplă cu smartphone-urile?

Nu ar trebui să folosești smartphone-ul într-o benzinărie din cauza riscului de producere a unei scântei. Smartphone-urile generează electricitate statică și pot avea componente care produc scântei mici în timpul utilizării sau în cazul unui defect. Acest lucru poate fi extrem de periculos într-o atmosferă cu vapori de benzină, care sunt inflamabili și pot provoca incendii sau explozii.

Mai mult decât atât, există riscul de suprasolicitare a bateriei telefonului, ceea ce poate duce la încălzire excesivă și poate crește riscul de incendiu sau explozie într-un mediu atât de inflamabil. Prin urmare, este recomandabil să eviți utilizarea smartphone-ului într-o benzinărie și să fii conștient de orice dispozitive electronice pe care le utilizezi în acele locuri pentru a minimiza riscurile de accidente grave.

Ce șanse sunt ca un telefon să ia foc într-o benzinărie

În 2019, conform unui studiu raportat de canalul canadian CBC, care a citat Ontario Technical Standards and Safety Authority (TSSA), s-a estimat că există o șansă de doar una din zece miliarde ca utilizarea telefoanelor mobile în benzinării să declanșeze vapori de benzină. Astfel, riscul de a provoca un dezastru într-o benzinărie folosind un smartphone este extrem de scăzut.

Cu toate acestea, nu există un risc zero. Unii experți sugerează că astfel de studii ar trebui luate în considerare în contextul creșterii utilizării smartphone-urilor pentru plata în benzinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel