De ce nu ar mai face Dan Negru televiziune: N-aș avea nicio șansă, azi, dacă aș lua-o de la capăt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dan Negru
Sursa foto: Facebook Dan Negru
Dan Negru a explicat de ce nu ar mai alege o carieră în televiziune, dacă ar fi să-și clădească una acum, în prezent.

"Televiziunea nu mai are forța pe care o avea cândva, dar nici nu cred că va dispărea ușor. Își va găsi drumul ca alternativă la online. Dar nu cred că aș mai lua-o de la capăt. Azi n-aș mai avea nicio șansă, pentru că televiziunea se face pe pile și pe găști. De asta a ajuns în stadiul ăsta de degradare, pentru că totul e pe găști. Eu am avut șansa unor producători de geniu, ca Valeriu Lazarov sau Titus Munteanu, deloc dornici să construiască găști. Azi, oricât de lipsit de talent ai fi, dacă ești în gașca potrivită, poți să faci televiziune. N-aș avea nicio șansă azi, dacă aș lua-o de la capăt. Nici eu, nici Esca, nici Andi Moisescu, nici alții", a spus Dan Negru pentru viva.ro.

Dan Negru, despre ce se întâmplă în televiziunile din România

Recent, Dan Negru a prezentat o anumită realitate din interiorul televizunilor din România.

"România e una din puținele țări din lume și singura din Europa unde există discriminare de vârstă în televiziune. E de ajuns să te uiți la TV și o să vezi. N-o spune nimeni din interiorul sistemului. Eu n-am frică să o spun pentru că nu mai am ce să pierd și nici ce să mai câștig. Discriminarea vine din ieftineală pentru că e mai ușor să exploatezi un tânăr de 20 de ani plătindu-l prost și ieftin decât să angajezi un om cu experiență care are alte pretenții financiare

Discriminarea asta de vârstă a dus la decredibilizarea televiziunii ca breaslă. Văd de multe ori fete de 20 de ani prezentând știri despre luptele din Crimeea și se vede pe fața lor că habar n-au unde e Crimeea. Știrile în toată lumea sunt prezentate de oameni credibili, trecuți de o vârstă. Doar la noi zgârcenia și ieftineala duc la decredibilizare.

Cunosc bine piața TV din Moldova, lucrez acolo de peste 15 ani și cel mai popular prezentator de știri de acolo, Valeriu Frumusachi, colegul meu de la Prime, are o experiență TV de 45 de ani. Discriminarea de vârstă e o problemă a televiziunilor din România. N-o mai găsești niciunde în Europa", a spus Dan Negru pentru ciao.ro.

"E de neimaginat, la noi, ca un om de 50 de ani să înceapă să facă TV"

"E de neimaginat la noi ca un om de 50 de ani să înceapă să facă TV. Când am plecat din Antenă la Kanal toți colegii mei mă sfătuiau să rămân la Antenă unde aveam un salariu mai mult decât onorabil și să nu risc să o iau de la capăt la 50 de ani. Cred că asta m-a ambiționat cel mai mult și mă bucur acum de succesul în audiență al showurile pe care le prezint la Kanal. Iată că se poate! Să le arătam celor de peste 40 de ani că există viață  și după vârsta asta. Discriminarea de vârstă e în toate domeniile dar eu vorbesc de TV, mă pricep cel mai bine la asta", a mai spus vedeta TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel