De ce nu a mai avut loc INVAZIA Rusiei în Ucraina pe 16 februarie. Ion Petrescu, analist militar: SEMNAL foarte clar. Putin a clipit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce nu a mai avut loc INVAZIA Rusiei în Ucraina pe 16 februarie. Ion Petrescu, analist militar: SEMNAL foarte clar. Putin a clipit
De ce nu a mai avut loc INVAZIA Rusiei în Ucraina pe 16 februarie. Ion Petrescu, analist militar: SEMNAL foarte clar. Putin a clipit
Ion Petrescu, analist militar, a vorbit la DC NEWS despre  conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Ion Petrescu, analist militar, a explicat la DC NEWS de ce nu a mai avut loc invazia Rusiei în Ucraina pe 16 februarie, așa cum au anunțat inițial serviciile secrete americane.

"Nu a fost să fie invazia pentru că au contact, în opinia mea, succesibilele convorbiri telefonice de vineri și sâmbătă, din săptămâna anterioară. Vineri a fost o convorbire între cei doi generali care conduc armata americană și rusă, iar sâmbătă au stat de vorbă miniștrii de Externe, miniștrii Apărării din Federația Rusă și din Statele Unite ale Americii și, în finalul zilei, a vorbit Joe Biden cu Vladimir Putin. Duminică, după cum știți, a ieșit de o manieră foarte fermă președintele SUA cu un avertisment clar pentru Moscova.

Din punctul meu de vedere, atunci s-a pus punct invaziei, în sensul că ar fi avut consecințe pe toate planurile, inclusiv pe plan militar. Afirmația lui Joe Biden, că nu se va ceda nicio porțiune din arealul NATO, este un semnal foarte clar, chit că Ucraina nu este în NATO, dar Ucraina este un stat care are graniță frontiera de este a NATO", a spus Ion Petrescu.

Cine a câștigat, Putin sau Biden?

"Incidentul desfășurat joi în Ucraina (explozia de la grădinița din Luganțk n.r) este tipic celor care vor să creeze provocări, însă, atâta timp cât la începutul acestei săptămâni președintele Federației Ruse l-a întrebat ferm pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, în cadrul unei transmisiuni directe la TV, dacă recomandă calea negocierilor și Lavrov a susținut asta, nu va duce, în opinia mea, la generarea unei confruntări militare, dar este și un semnal pentru ce se va întâmpla tot joi - adică înmânarea de către Federația Rusă a răspunsului scris pentru NATO, în condițiile în care un răspuns pentru SUA, așa cum a anunțat tot Serghei Lavrov, deja a fost trimis la americani. Rusia joacă propriile cărți.

La întrebarea cine a câștigat până acum, răspunsul onest este "un and une". Pe de o parte, a câștigat Joe Biden, deoarece, în cazul în care ar fi izbucnit o nouă agresiune nedorită pe teritoriul Ucrainei, el avertizase opinia publică internațională. Dar, în cazul în care nu s-a ajuns la o asemenea agresiune, tot el a câștigat, deoarece se vede că Putin a clipit, adică a ținut cont de avertismentele președintelui SUA", a mai spus analistul militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel