Urmărește emisiunea live
De ce nu a fost eliberat Dorin Cocoș
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Judecătoria Sectorului 4 a decis ca omul de afaceri Dorin Cocoș, condamnat la o pedeapsă de 2 ani și patru luni, nu trebuie eliberat condiționat. 

Motivarea instanței arată că motivul pentru care nu a fost eliberat Dorin Cocoș este că nu nu are formată o atitudine de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept.

Dorin Cocoş a participat la 14 programe educative, incluzând dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectură.

Cu toate acestea, judecătorul a considerat că ”la acest moment nu se impune liberarea condiţionată a petentului chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege deoarece faţă de acesta funcţiile pedepsei nu au fost realizate impunându-se ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Instanţa consideră că la acest moment petentul nu a executat o perioadă de timp suficientă din pedeapsă”. 

Dorin Cocoș are câștigate, în urma participării la programe educaționale, 36 de zile, fapt ce instanța îl recunoaște și afirmă: ”faţă de educaţia petentului, experienţa de viaţă a acestuia şi pregătirea sa profesională, comportamentul său în penitenciar nu putea fi altul decât cel constatat prin caracterizarea depusă la dosar”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel