De ce nu a fost Ciuvică la protestul AUR
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 05 oct 2022, 13:20
WhatsApp
Inquam Photos
Inquam Photos
„Marele miting” al AUR a fost un eșec.

Mugur Ciuvică a fost întrebat de Bogdan Chirieac, la emisiunea „Miercurea neagră”, de ce nu a participat la protestul AUR din weekend. „Pentru că m-aș fi simțit singur...”, a spus Mugur Ciuvică, stârnind hohote de râs. „Mi-e urât de singurătate”, a mai zis acesta, moment în care a intervenit Diana Tache: „Au fost și jandarmi. Au fost drăguți cu protestatarii.” „Dar nu-mi plac mie jandarmii”, a fost replica lui Mugur Ciuvică.

La mitingul lui George Simion s-au adunat în jur de 4.000 de protestatari, deși era duminică, iar vremea era frumoasă. „Cred că mai mulți au fost la nunta lui Simion”, a comentat Diana Tache.

„Ce a fost duminică a fost previzibil. Spusesem că nu credeam că va fi lume la miting pentru că era un miting de partid”, a subliniat Mugur Ciuvică. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.

Miercurea Neagră, sez.3, ep.4. Analiza momentului cu Tache, Chirieac şi Ciuvică

Jandarmeria: Amenzi, în valoare de 32.000 de lei şi un dosar penal în urma protestului din Bucureşti

Jandarmeria Capitalei a aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, în urma protestului care a avut loc duminică în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, după depistarea unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În contextul protestului, care a avut loc în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul la solicitările cetăţenilor.

Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite - 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare, precizează sursa citată.

Citește și...

Ciuvică: Dintr-o chestie care cât de cât funcționa, au venit să facă nebunia asta...

Începând din 2024, elevii de clasa a VIII-a vor putea da examen de admitere la unele licee, înainte de a susține Evaluarea Națională, potrivit noilor Legi ale Educației. Mugur Ciuvică a comentat acest subiect la DCNewsTV.

Colegiile Naționale vor avea dreptul să organizeze un examen de admitere înainte de susținerea Evaluarea Națională,

„Lăsând chestiile mai sofisticate, schimbarea de care se vor izbi mulți este cea legată de examenul la liceu. De ani de zile, s-a găsit un sistem cât de cât echitabil de examen pentru liceu. Toți copiii care termină clasa a VIII-a și au chef să se ducă la liceu dau un examen, același examen în toată țara, aceleași subiecte, în aceeași zi. Nu corectează profesorii tăi examenul. Se obține o medie. În funcție de media pe care o ai, intri la liceul pe care ți-l dorești. Sunt mii de licee.

Acum au făcut o chestie pe care nici nu am înțeles-o foarte bine, prin care liceele astea mai șmechere... Știți, oricum, că în România copiii de la țară nu au același acces la educație ca cei de la oraș, din nefericire. Ei adâncesc problema, în sensul în care zic așa: colegiile naționale să dea propriul examen. Deci, copilul termină clasa a VIII-a, se duce dă un examen la liceul X. Dacă intră, intră. Dacă nu, după o săptămână, mai dă și examenul național și vede după unde mai intră. Adică un copil de 14 ani să dea două examene într-o săptămână?!”, a spus Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?