De ce Năstase mai deținea arme de foc în locuință
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pistol
pistol

 Arma care a fost folosită de către Adrian  Năstase în tentativa de suicid este un revolver, din care s-a tras un singur foc, potrivit procurorului-șef  al Secției de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru. Totuși, se pune întrebarea: de ce în casa lui Năstase  exista o armă de foc în condițiile în care fostul premier era urmărit penal.

După tentativa de suicid a lui Năstase, Parchetului instanţei supreme a deschis o anchetă. Din locuința acestuia din Zambaccian, anchetatorii au ridicat mai multe obiecte și un revolver din care, potrivit procurorului Valentin Șelaru, s-ar fi tras un singur foc.

Referitor la regimul armelor și munițiilor, conform căruia un urmărit penal nu ar mai avea voie să dețină arme de foc, trebuie făcute anumite precizări.

  Într-adevăr, până la sfârșitul anului 2011, persoanele urmărite penal nu aveau voie să mai dețină nicio armă de foc. După această dată, Legea regimului armelor și munițiilor s-a modificat, astfel încât interdicția se menține numai în cazul persoanelor acuzate de violență, fapt pentru care Adrian Năstase nu se califica.

În aceste condiții, Adrian Năstase a putut să-și ridice de la Poliție armele pe care le deținea, aceste fiind cunoscut ca un împătimit al vânătorii. Năstase a deținut o perioadă și președinția Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel