De Ce n-a fost Copos la nunta lui Borcea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Vladimir Cohn, un  băiat de Primăverii, amestecat în tot felul de privatizări dubioase, un oarecare Dragodan, arestat pentru fraude bancare, sub pretextul finanțării unei fabrici de muniție, Borcea sau Turcu, băgați în combinații total netransparente pentru marele public, un ginere al nomenclaturii comuniste, plus o seamă de generali de Miliție, ajunși șefi în Poliție...cam asta găsim în acționariatul lui Dinamo. Tenebre și mister, pe de o parte, focuri de artificii și cristale Swarowski, la câte o nuntă de mahala, fie ea și mahalaua Pipera, pe de alta.

În anii 80, performanța echipei Dinamo te putea face să închizi ochii la structura ”acționariatului”, ales cu grijă dintre membrii aparatului de represiune ceaușist. După 1989, spectacol mai face doar tribuna oficială, unde se dansează din buric, se ceartă, se împacă, se bea șampanie, se calcă oameni cu mașina, se sparg milioanele pe curve de mâna a doua, se vând și se cumpără jucătorii, ca niște butelii.

Nunta lui Borcea vine ca o cireașă pe tortul de 2,70 metri, în care și-a lăsat balele Becali, înainte să felieze produsul (nu-i o figură de stil. Nașul, la propriu, a băgat cuțitul în tort, apoi în gură, după care a mai scobit prin blat, a mai înghițit o halcă de tort, a mai dat și la alții. Sanepidul se bătea cu Poliția, la intrare, care să dea amenzi pentru condusul  sub influența alcoolului, care să amendeze chelnerul cu Maybach, care să încaseze darul).

Până la urmă, ”evenimentul anului” spune ceva și despre elita economică a societății românești. Nu țiganii au adus maneaua în România, ci românii cu bani, care îi cheamă la nunți. Când elitele interbelice își chemau lăutari, îi puneau să cânte piese din repertoriul Mariei Tănase. Cât despre fotbal, aici suntem de vină cu toții când acceptăm astfel de personaje în loja zero. Să nu spuneți că nu avem alternativă.

George Copos a construit un lanț de cofetării, hoteluri, produce motoare electrice la Pitești. Are afaceri listate pe bursă. Când omul muncește banii, umblă cu ei mai cu grijă.  Ce avea presa de reproșat lui Copos, care e marea problemă a acestui investitor, care a ținut Rapidul în viață, ba chiar l-a dus la titlu? Că e zgârcit și că umblă cu un arici în buzunar. Nimeni nu s-a întrebat cum au făcut alde Borcea banii, dar toți l-au atacat pe Copos că nu-i împarte la fel ca unul căruia i-au picat din cer. E foarte posibil ca, în timp ce Becali și Borcea dansau perinița în piscină, Copos să mai construiască un etaj la hotelurile sale din Poiană. Desigur, mondeniștii or să spună că n-a venit la nuntă ca să nu dea darul. Însă, în timp ce  hotelurile lui Copos plătesc impozit, din zaiafetul de 1 milion de euro românii se aleg doar cu privitul peste gard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel