De ce miaună pisicile. Semnul că ceva nu este în regulă. Fii foarte atent când face asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ești conștient că, de multe ori, te manipulează, însă îți oferă, de asemenea, iubire și multă bucurie. Da, despre pisici vorbim. Ai fost atent, vreodată, la mieunatul felinei tale? Ar putea să-ți transmită faptul că ceva nu este în regulă. Când ar trebui să te pună pe gânduri.

În majoritatea dintre cazuri, pisicile miaună atunci când le este foame, când vor să le umpleţi bolul cu apă, în semn de bucurie că v-aţi întors acasă sau pentru a-ți atrage atenția, să le alinți.

Dacă, în schimb, pisica miaună îndelung atunci când mănâncă, când foloseşte litiera sau în alte momente în care are o altă activitate, este probabil ca aceasta să vă transmită că nu se simte bine, scrie zooland.ro.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au ajuns la concluzia că pisicile nu miaună niciodată una faţă de alta, cu o singură excepţie: puii, care folosesc mieunatul pentru a-şi chema mama, atunci când se simt neliniştiţi, vor să fie hrăniţi sau au nevoie să fie alintaţi, potrivit divahair.ro.

Mutatul, apariţia sau dispariţia unui membru al familiei, zgomotul şi certurile frecvente sunt motive suficiente pentru ca pisica să simtă nevoia să miaune. Stresul poate afecta și animalele. Nu în ultimul rând, unul dintre motivele unui mieunat excesiv poate reprezenta modul prin care pisica își arată disponibilitatea față de masculi. 

Vezi și: De ce latră câinii. Te-ai fi gândit la asta? Animalul tău îți poate da un semn

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel