Data actualizării:
Data publicării:

De ce miaună pisicile. 5 mesaje pe care încearcă să le transmită

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Motivele pentru care pisicile miaună sunt la fel de fascinante ca și ele. Află mai multe aici!

Pisicile nu miaună între ele, ci doar la oameni, iar mieunatul este un comportament învățat. De ce ar mieuna pisicile? Trebuie să aibă ceva important de spus! Deci, dacă pisica ta nu se oprește din mieunat și ai nevoie de ajutor pentru a descifra ce înseamnă asta, iată principalele motive pentru care pisicile miaună!

Pentru a saluta

Dacă te-ai obișnuit ca pisica să te întâmpine mieunând, felicitări - pisica ta a observat cu adevărat că lipsești. Aceste mieunaturi rapide reprezintă modalitatea lor de a spune "Bună!" și "Unde ai fost în tot acest timp?". Se așteaptă la puțină mângâiere afectuoasă și câteva cuvinte calde înainte să revină la preocupările obișnuite. 

Pentru a atrage atenția

Un motiv pentru care pisicile miaună este pentru a atrage atenția pentru joacă, mângâiere sau pentru niște gustări delicioase. Deci, dacă pisica se plimbă pe lângă tine în timp ce miaună, înseamnă că aceasta așteaptă să fie răsfățată.  

2. Sursa foto... (pisica-cutee_71562700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Pentru a primi mâncare

Dacă pisica ta nu se oprește din mieunat la anumite ore, este întotdeauna o idee bună să verifici bolul de mâncare. Dacă este gol, știi de ce miaună pisica ta! Cu toate acestea, nu umple bolul imediat - un truc bun este să aștepți până când pisica ta se oprește din mieunat înainte de a scoate mâncarea. În caz contrar, pisica ta va învăța că atunci când miaună va primi mâncare, așa că va continua să facă asta.

Pentru a spune că nu se simt bine

Din păcate, motivul pentru care pisicile miaună nu este întotdeauna ușor de abordat, în special dacă tonalitatea și frecvența sunetelor pisicii sunt neobișnuite. Dacă pisica miaună noaptea, ar putea încerca să îți transmită că ceva nu este în regulă. De fapt, multe afecțiuni pot face ca pisica ta să miaune pentru a cere ajutor.

Totuși, trebuie să ții cont că poate fi foarte dificil să interpretezi limbajul corporal al unei pisici și ele adesea ascund semnele de durere, așa că doar pentru că nu miaună nu înseamnă neapărat că se simte confortabil!

Sunt stresate

Dacă observi că miaună excesiv, gândește-te la orice perturbări sau schimbări în mediul pisicii tale. O casă nouă, un animal de companie nou sau un nou născut pot declanșa alarma în mintea tovarășului blănos. Așadar, fii atent la orice schimbări și încearcă să îți calmezi pisica oferindu-i mai multă atenție și puțin timp liniștit și plăcut, potrivit Purina.co.uk

3. Sursă foto... (pisica-4_34971400.jpg)

Sursă foto: DC News/ CG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel