De ce merge ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în Belarus: Mulți mă vor ataca pentru această vizită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior al Ungariei
Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior al Ungariei
Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto efectuează luni o vizită oficială în Belarus pentru a 'menţine canalele de comunicare deschise', a anunţat oficialul maghiar pe Facebook.

El a menţionat în mesajul său că în discuţiile purtate la Minsk va susţine poziţia Ungariei, aceea de a încerca obţinerea păcii în Ucraina.

'Desigur că mulţi mă vor ataca pentru această vizită, dar poziţia noastră este clară: canalele de comunicare trebuie menţinute deschise', a indicat Szijjarto în mesajul său.

'Fără aceasta, nu aş putea transmite mesajul unui apel pentru pace', a adăugat şeful diplomaţiei ungare. Premierul ungar Vikor Orban a refuzat să ofere arme Ucrainei după declanşarea invaziei ruse asupra acesteia în februarie anul trecut, subliniind că doreşte ca Ungaria să rămână în afara acestui război.

El a îndemnat în mod repetat la o încetare a focului şi la negocieri de pace ruso-ucrainene, criticând totodată sancţiunile impuse Rusiei despre care consideră că afectează mai mult economiile statelor UE decât pe cea rusă.

Citește și - Separatismul maghiar în Transcarpatia: Au fost deschise proceduri penale: ”Am închis prea mult ochii”

 

Viktor Orban: Dacă îl asculți pe Zelenski, e evident că acest război va dura mult timp

Premierul ungar Viktor Orban a vorbit despre conflictul din Ucraina, după ntâlnirea cu Zelenski de la Bruxelles.

După întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Bruxelles, împreună cu alți lideri europeni, Orbán a remarcat că, dacă îl ascultă pe Zelensky, există puține șanse pentru pace sau încetarea focului, conform RMX.

„Ascultându-l pe președintele ucrainean, este evident că acest război se prelungește. Nu ne putem aștepta să se încheie în curând”, a spus premierul ungar în urma întâlnirii. 

Orbán a fost însoțit de prim-miniștrii Greciei, Croației și Sloveniei, precum și de cancelarul austriac și de șefii de stat bulgar și cipriot. Toate părțile au participat la o întâlnire separată cu Zelenski la Bruxelles, unde a avut loc summitul UE, a declarat Bertalan Havasi, șeful de presă al premierului.

În ciuda pesimismului lui Orbán cu privire la încheierea conflictului în curând, el cere pace și încetarea focului. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel