Data publicării:
De ce mănâncă asiaticii cu bețișoare
Te-ai întrebat vreodată de ce mănâncă asiaticii cu bețișoare? Iată răspunsul:
De cele mai multe ori, asiaticii folosesc bețișoare pe post de ustensile de bucătărie și pentru a mânca. De-a lungul timpului, oameni din întreaga lume au învățat să le folosească, în special când e vorba de mâncare tradițională asiatică.
Aceste bețișoare au fost inventate în urmă cu circa 4.000 - 5.000 de ani, în China, pentru gătit, fiind inițial, cel mai probabil, din crenguțe. Se crede că abia în jurul anilor 500 - 400 d. Hr. au început să fie folosite ca ustensile de masă.
Betișoarele au devenit foarte populare printre chinezi din pricina creșterii populației. Resursele, în special cele pentru gătit, au devenit tot mai greu de găsit, iar oamenii au început să-și taie mâncarea în bucăți mici.
De asemenea, acest trend poate fi atribuit și învățăturilor lui Confucius, care era vegetarian și credea că ustensilele clasice de bucătărie nu sunt potrivite.
Aproximativ un secol mai târziu, trendul a fost adoptat și în țări precum Japonia, Coreea și Vietnam.
Totuși, de ce ar alege asiaticii să mănânce orezul cu bețișoare și acum? În Asia, orezul este fie o varietate de boabe fie scurte, fie medii, frecvent cu amidonuri. Boabele de orez gătite se lipesc, iar produsul finit este ușor de consumat cu bețișoare, scrie shtiu.ro.
10 lucruri pe care nu le știai despre mâncare
1. Cea mai scumpă pizza din lume costă 12.000 de dolari și este preparată de trei bucătari italieni, în 72 de ore. Această pizza are trei tipuri de caviar, mozzarella, homar din Norvegia și din Cilento și sare de mare roz australiană.
2. Cașcavalul este cel mai furat aliment din lume.
3. Un burger de la fast-food poate conține carne de la 100 de vaci diferite.
4. Statisticile arată că una din patru alune din lume ajunge în Nutella.
5. Găurile din biscuiți permit eliberarea aburului în timpul coacerii. Astfel, biscuiții rămân plați.
6. McDonald’s vinde anual 2,5 miliarde de hamburgeri.
7. Inițial, ketchupul a fost vândut ca medicament. În anii 1830, medicul John Cook din Ohio, SUA, recomanda ketchupul pentru problemele de indigestie. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, ketchupul a început să fie consumat pe diferite feluri de mâncare.
8. Ciocolată albă nu este, de fapt, ciocolată, ci un amestec de zahăr, lapte, vanilie, lecitină și unt de cacao.
9. Urme de alune pot fi găsite și în dinamită. Alunele au un ulei folosit ca ingredient în timpul producerii glicerinei, o componentă principală a nitroglicerinei.
10. Cartofii prăjiți franțuzești sunt originari din Belgia, potrivit shtiu.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News