De ce le e greu bărbaților să asculte femeile. E doar un MIT că femeile vorbesc mai mult
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Care sunt motivele pentru care bărbaților le poate fi greu să asculte femei. 

Există niște studii care arată că există mai multe motive pentru care bărbații se chinuie să asculte femeile și care arată că în creierul bărbaților aude pur și simplu vocea feminină în mod diferit.

Potrivit tu-stiai.com, s-au găsit câteva fapte despre creierul masculin și abilitățile lor de ascultare:

1. Vocile feminine fac creierul bărbaților să lucreze mai mult

Un studiu relevă faptul că bărbații reacționează diferit la vocile feminine. Bărbații au mai puțină activitate în unele părți ale creierului atunci când alți bărbați vorbesc. De fapt, creierul bărbaților a trebuit să lucreze mai mult pentru a descifra și a înțelege ceea ce spun femeile. Aceasta înseamnă că bărbaților le este mai greu să înțeleagă semnificațiile și emoțiile a ceea ce spun femeile.Vocile femeilor sunt mai puțin autoritare.

S-a constatat că dimensiunea corzilor vocale și a laringelui unei femei este importantă, deoarece persoanele cu voce mai înaltă sunt luate mai puțin în serios. De fapt, studiul ne spune că avem mai multă încredere în persoanele cu voci mai joase și că le preferăm în rolurile de conducere. Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații ar putea să nu asculte la fel de mult femeile ca și colegii lor.

2. Vocile femeilor sunt mai complexe

Diferența dintre vocile feminine și masculine este enormă, astfel că, atunci când femeile vorbesc, folosesc mult mai multe sunete decât bărbații și tind să vorbească într-un mod mai melodic. Acești doi factori pot face dificil pentru creierul bărbaților să înțeleagă rapid ceea ce spun femeile, deoarece există mai multe de descifrat.

3. Este doar un mit că femeile vorbesc mai mult

Stereotipul că femeile vorbesc mai mult decât bărbații este un mit urban, potrivit cercetărilor. De fapt, se pare că bărbații și femeile vorbesc aproximativ aceeași cantitate, iar contextul este la fel de important.

Cercetarea a arătat că, în anumite circumstanțe, bărbații vorbeau mai mult decât femeile, iar în altele, femeile mai mult decât bărbații. Așa că probabil este timpul să trimitem acest stereotip la culcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel