De ce joacă Băsescu pe axa anti-Ponta. Două variante pentru Antonescu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
basescu-ponta-antonescu
basescu-ponta-antonescu

Politologul Bogdan Teodorescu a declarat, luni seară, că Traian Băsescu face tot ce poate pentru a-și menține axa cu Victor Ponta. Politologul a opinat că președintele mai are o singură șansă, care va fi posibilă dacă partidul al cărui "tată" este va avea o poziție bună. 

Bogdan Teodorescu a declarat, la România Tv, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu, că singura șansă ca visul lui Traian Băsescu să devină prim-ministru în 2016 este ca PMP să aibă o poziție bună. Pentru a crește sanșele partidului său, Băsescu trebuie să-și mențină "principala axă împotriva marelui rău, care e acum Ponta și ai săi".

"Băsescu are tot interesul să provoace instabilitatea"

Politologul a mai opinat că "Băsescu are tot interesul să provoace instabilitatea, din același motiv pentru care Ponta nu poate să trăiască bine o perioadă mare de timp cu partidul său. În acest moment el face tot ce poate și spune că 'eu sunt marele dușman al lui Ponta'".

Două variante pentru Antonescu

În ceea ce-l privește pe Crin Antonescu, el "are două variante: ori e cu Băsescu, ori e pe tușă, că așa e meciul".

Teodorescu pare să contureze deja alegerea lui Crin Antonescu: "Dacă ne uitam la discursul lui Băsescu de duminică identificăm discursul dlui Antonescu de joi". Mai mult, politologul subliniază că din acest scandal Klaus Iohannis a avut de câștigat și Crin Antonescu de pierdut. În vreme ce "Iohannis e prezentat ca marea speranță" și "liantul" Dreptei, Crin Antonescu "a avut o cădere pe care o poate recupera sau nu" pe principiul "cine rupe USL pierde puncte".

"Luptă comună Antonescu-Băsescu contra Ponta"

Mai mult, politologul a susținut că e "posibil să asistăm la luptă comună Antonescu-Băsescu contra Ponta". Teodorescu atrage atenția că Băsescu are încredere 20% și neîncredere 80% și "o campanie a lui Crin Antonescu similară cu a lui Băsescu poate să îl pună pe Antonescu pe același loc cu Băsescu".

Risc pentru PNL?

A adăugat că "Băsescu are în față o instabilitate pe care va trebui să o explice". Teodorescu a subliniat că lucrurile vor depinde foarte mult de europarlamentare, când se va observa dacă scorul din sondaje va fi același cu cel de la alegeri. Problema va fi cine va fi pe locul doi, PNL sau PDL. Politologul a atras atenția că "dacă PNL cade pe trei, Antonescu va avea mari probleme în partid".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel