De Ce îl acuză Pavel Abraham pe Traian Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Avocatul Pavel Abraham a comentat, joi, declarațiile președintelui Traian Băsescu în care șeful statului transmite că apără Justiția.

Pavel Abraham l-a acuzat indirect pe Traian Băsescu de faptul că și-ar încălca îndatoririle de serviciu, atunci când declară că apără Justiția.

Avocatul a opinat că „Justiția nu trebuie apărată de nimeni”, precizând că „toți cei care spun că o apără, mai ales din perimetrul politic”, „n-au nicio șansă să facă acest lucru fără a-și înălca îndatoririle de serviciu”.

Vezi și: Traian Băsescu, citat ca MARTOR în dosarul Bercea-Băsescu

„Aș vrea să spun, sigur, fără a lăuda, o constatare. Totuși, cu toate necazurile care sunt în sistemul judiciar românesc, există și vectori pozitivi și lucrurile se mișcă. Sigur, nu cum am dori noi sau cum ar trebui. Eu nu mă ridic la nivelul politic de a critica acest lucru. Atunci când intervine politicul deja se schimbă ceva și, într-adevăr, se pune într-o lumină proastă Justiția.

De aia am spus că nu sunt de acord - și de fiecare dată am repetat acest lucru, nu acum, de când e acest scandal, dinainte - aprecierea dlui președinte Traian Băsescu, care spunea: 'Domnule, eu apăr Justiția și fără mine nu se poate'. Nu! În viziunea mea, într-un stat de drept - și indiferent că avem multe lacune și multe de rezolvat - Justiția nu trebuie apărată de nimeni și toți cei care spun că o apără, mai ales din perimetrul politic, care n-au nicio șansă să facă acest lucru fără a-și înălca îndatoririle de serviciu, o denigrează, o pun într-o situație penibilă și îi crează greutăți.

Dimpotrivă, a sprijini Justiția ar însemna în liniște toți să respectăm legea și atunci când sunt încălcări - legea noastră este aliniată la sistemul european - pentru cei care au funcții de conducere în sistemul Executiv sau în oricare altul există obligația legală de a sesiza. Și să își facă fiecare datoria, legal, să pună mâna pe pix și, dacă sunt nereguli, să le sesizeze. 

Cred că atitudinea aceasta ar fi mult mai încurajatoare pentru Justiție și lucrurile ar merge mult mai bine. N-ar fi atâtea sincope și atâta tensiune, uneori nejustificate, cu care batem apa în piuă, să pierdem timpul”, a declarat Pavel Abraham, în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3.

Citește și: Pavel Abraham, despre motivarea instanței în dosarul Bercea-Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel