De ce Grecia nu va ajuta niciodată Turcia. Hartmann: Nu va plăti un euro pentru reconstrucția țării. Este un vis frumos!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lara Jameson Lara Jameson)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lara Jameson Lara Jameson)
H.D. Hartmann a explicat de ce Grecia nu va ajuta niciodată la reconstrucția Turciei, după cutremurul devastator.

Val Vâlcu: Grecia susținea că nu poate oferi tancuri de ultimă generație Ucrainei pentru că se teme de un atac al Turciei. Acum, cred că este exclus un atac al Turciei. Dimpotrivă! Grecia ar putea să sară în ajutorul Turciei, este aproape.

H.D.Hartmann: Este un vis frumos! Grecia a anunţat că trimite câteva echipe. Este un vis frumos! Grecia niciodată nu va plăti un euro pentru reconstrucția Turciei.

Va Vâlcu: Dar ar putea să mobilizeze o parte din tancuri. Are mii de tancuri moderne, am înţeles. De fapt, datoria imensă de după Olimpiadă nu era atât din cauza olimpiadei, cât a efortului de înarmare a Greciei. Ar putea să trimită tancuri Ucrainei acum?

H.D. Hartmann: Nu! Grecia nu are niciun interes să ridice un stat care poate să îi fie competitor economic.

Val Vâlcu: De ce Grecia nu vrea să ajute Ucraina? Cu ce concurează Grecia?

H.D. Hartmann: Cu Tot!

Val Vâlcu: Agricultură grecii nu au, industrie metalurgică mai deloc...

H.D Hartmann: Au porturi. Dispariţia porturilor ucrainene din Azov le-a mărit capacitatea. Păi, uită-te la Constanța... - și natural, nu vorbesc de altceva, nu a fost plan al Guvernului. Noi aveam 5000 - 7000 de containere zilnic în Constanța. Acum, sunt 22.000. De ce? Că e natural. Au dispărut porturile din Azov, Odesa e blocată. A fost un val natural. Că, dacă au dispărut porturile, au dispărut ciclurile normale, culoarele normale de comerţ, atunci unde te duci? Într-un port unde e pace şi stabilitate.

Numărul persoanelor declarate decedate în urma cutremurului devastator de luni, din Turcia şi Siria, a ajuns la peste 24.000. Milioane de oameni au rămas fără adăpost în regiune, iar echipele de salvare se concentrează tot mai mult asupra celor care au nevoie de alimente şi adăpost, scrie Rador, citând BBC.

Vezi și: Cutremure Turcia. Hartmann: Această catastrofă duce la o slăbire fundamentală a puterii, o reconsiderare a rolului Turciei în lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel