De Ce forțează PDL amânarea alegerilor pentru primăria din Baia Mare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
alegeri
alegeri

Cei şapte candidaţi aflaţi în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare au început de sâmbătă campania electorală. Alegerile, fixate pe 8 mai, ar putea fi din nou amânate, deoarece consilierii PDL și prefectul încearcă blocarea acestora pe toate căile posibile.

Primăria municipiului Baia Mare nu a reuşit să aloce din bugetul local fonduri pentru organizarea scrutinului, deşi Consiliul local a decis pe 19 aprilie să ofere din bugetul destinat salariilor din instituţie fondul necesar alegerilor, aproximativ 300.000 de lei. Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a atacat în contencios administrativ decizia consiliului local ca fiind nelegală, astfel încât primarul interimar Istvan Ludescher (UDMR) a reunit consiliul şi a cerut anularea deciziei de finanţare a alegerilor.

„Campania a început, candidații își desfășoară forțele, numai că situația este incertă. Problema este că PDL nu are un candidat capabil și încearcă amânarea alegerilor pentru ca Emil Boc să nu meargă la convenția partidului cu o înfrângere”, este de părere social-democratul băimărean Dragoș Titea. Până acum, partidul de guvernământ s-a putut lăuda cu câteva victorii în alegerile anticipate din mici localități rămase fără primar, mobilizând resurse importante pentru a da impresia că își revine din punct de vedere electoral.

În cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare candidează următorii: Cătălin Cherecheş- USL, Mihai Pătraşcu- PDL, Petru Tomoioagă- Partidul Verde, Ciprian Cherecheş- PRM, Doru Dăncuş - PNŢCD şi independenţii Mircea Dolha şi Vasile Vlaşin. În sondaje, pe primul loc se plasează Cătălin Cherecheș, fost pesedist, ulterior trecut la liberali. Este posibil, totuși, să nu depășească 50 la sută, din cauza independentului Dolha, care a părăsit PSD după schimbarea conducerii județene și o încercare de puci ratată, împotriva șefului de filială, Mircea Ursache. Dolha a fost viceprimar și are susținători în  rândul locuitorilor din Baia Mare. Alegerile ar fi trebuit organizate din primăvara anului trecut, după ce primarul în funcție, Cristian Anghel, a fost condamnat definitiv cu executare, pentru un abuz în serviciu legat de achiziționarea unui imobil. Contestațiile acestuia, iar apoi tergiversările Puterii au amânat de câteva ori scrutinul local.

Citește și ”Răscoală în PSD Maramureș”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel