Data publicării:
De ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit de un pahar de apă
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, are un sfat prețios cu privire la mesele de sărbători.
Lector univ. dr. Elena Pogurschi, consultant nutriționist, a explicat la interviurile Spectacola și DC News, de ce fiecare pahar de vin trebuie însoțit, la masa de sărbători, de un pahar de apă.
„Știm că la masa de Crăciun este de nelipsit un pahar de vin sau poate chiar două. Ca sfat, fiecare pahar de vin ar trebui să fie însoțit de un pahar de apă”, a spus consultantul nutriționist. Potrivit celor spuse de Elena Pogurschi, un pahar de apă ne hidratează, dar ne și suprimă pofta de mâncare. Astfel, nu ajungem să mâncăm în exces din preparatele pregătite: „Apa nu doar că ne hidratează, dar ne și suprimă pofta aceasta de mâncare pe care o avem când vedem bunătățile.”
VEZI ȘI: Vremea de Crăciun 2021 şi Revelion 2022. Polifronie (ANM), informaţii în premieră la DCNewsTV
Mirela Polifronie, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie, a oferit, în premieră, la DC News TV, câteva informaţii legate de vremea de Crăciun şi de Anul Nou.
„Este destul de devreme să vorbim despre Crăciun sau Revelion. Ce pot să vă spun la nivel statistic este că vor fi temperaturi în jurul normelor sau că vom avea cantităţi de precipitaţii normale pentru perioada în care ne aflăm, date care nu sunt extrem de elocvente pentru ziua de Crăciun.
Dacă totuşi ne raportăm la statistici, pare că va fi, cel puţin din punct de vedere termic, o vreme bună, apropiată de normal, însemnând 3-4 grade Celsius pentru zona Capitalei", a declarat Mirela Polifronie la DC News.
VEZI ȘI: Cum va fi vremea în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie 2021
„Ultima zi a lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vin cu o uşoară scădere, mai pronunţată pe parcursul zilei de 1 decembrie, când vom avea maxime cuprinse între 3 şi 12 grade, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în partea de sud-vest a ţării, mai precis în Oltenia.
De asemenea, în dimineaţa zilei de 1 decembrie temperaturile vor fi negative în aproape toată ţara. De exemplu în zona Capitalei sunt şanse destul de mari ca minima să ajungă spre minus 4, minus 2 grade Celsius.
În următoarele zile (n.r. – din 2 decembrie) ar urma o uşoară creştere, dar cu toate că temperaturile vor fi coborâte pe 1 decembrie, ele sunt apropiate de normalul perioadei, temperaturi potrivite pentru această perioadă. Aşa cum spuneam, urmează o uşoară creştere, iar din punctul de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi preponderent în regiunile intracarpatice, în vestul, nordul şi centrul ţării, sub formă de ploaie şi probabilitatea ca acestea să se transforme şi în lapoviţă sau ninsoare ar fi mai ridicată în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie. Nu sunt însemnate cantitativ, de altfel în zona de munte – asta ar fi o veste bună – la începutul lunii, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1.400 – 1.500 de metri, pentru ca în noaptea de marţi spre miercuri să avem şi în zone mai joase, la sub 1.200 de metri.
În Bucureşti, unde va avea loc defilarea de Ziua Naţională, şansele de precipitaţii sunt extrem de reduse", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Mirela Polifronie, de la Administrația Națională de Meteorologie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News