De ce este Turcia importantă pentru NATO. Mircea Geoană: Relevanță strategică deosebită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO,  a vorbit despre importanța Turciei în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

"Turcia este un aliat extrem de important pentru noi. Geografia și locația geostrategică a Turciei are valențe extrem de importante către multe direcții, către Orientul Mijlociu, către Caucaz și Asia Centrală, către Mediterană, către Balcani, în zona Mării Negre. E a doua putere militară în NATO. Este a treia țară din punct de vedere al bugetului pentru apărare. Este o țară care are o relevanță strategică deosebită.

Este o țară care găzduiește milioane de refugiați, care dacă nu ar fi găsit adăpost și sprijin în Turcia, ar fi venit în număr și mai mare către Europa și e o țară care s-a confruntat cu valuri de terorism succesive pe care din fericire multe țări din Europa nu le-au resimțit cu același nivel de intensitate. Spunând acest lucru, NATO este o familie de națiuni aliate în care și atunci când nu suntem de acord între noi sau cu o politică specifică dintr-un stat aliat, ni le spunem foarte direct.", a declarat Mircea Geoană, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel