De ce este mai bine să pui benzină dimineaţa sau seara. Trucuri pentru a economisi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Iată un truc excelent pentru a economisi bani atunci când alimentezi cu benzină sau motorină. Ştiai de ce e mai bine să alimentezi dimineaţa devreme sau seara târziu? 

Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Asta pentru că, în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. Este știut faptul că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți, informează In Motion Auto Care. De aceea este indicat ca rezervorul să nu fie umplut în exces, tocmai pentru ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată. În caz contrar, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare, scrie promotor.ro.

Nu circula cu rezervorul gol 

De obicei, când mașina mai are puțin combustibil în rezervor (8-10 litri) se va aprinde martorul de bord  dedicat. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai apropiată stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol deoarece asta poate să avarieze pompa de carburant și să înfunde injectoarele. De aceea, este bine să realimentezi atunci când nivelul de benzină/motorină coboară sub un sfert.

Cum să economisiți combustibil în timp ce conduceți: 8 sfaturi utile

Pentru a funcționa cu eficiență maximă, motorul mașinii dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna în cea mai bună stare. Este important să efectuați întreținerea pe an, sau la fiecare 15.000-20.000 km, și să alegeți uleiul în funcție de specificațiile cerute. Între o întreținere și următoarea, este posibilă reducerea consumului verificând la două săptămâni dacă anvelopele sunt umflate, scrie QM

Să nu uităm de tipul de curățare care se poate face doar din interiorul motorului, la fel ca și aditivii pentru benzină, motorină și GPL pe care îi vedeți mai jos:

1. Evitați orele de vârf

Nimănui nu-i place să fie blocat în trafic. Pe lângă faptul că este frustrant, este cel mai bun mod de a consuma combustibil inutil: motorul merge dar nu duce nicăieri . Este esențial sa iți planifici traseul găsind o alternativa la cele mai aglomerate drumuri poate datorita Waze sau, dacă ai posibilitatea, sa eviți cele mai haotice momente anticipând sau amânând plecarea.

2. Planificați traseul

A te pierde în mașină și a conduce fără țintă sunt cele mai puțin productive utilizări ale combustibilului imaginabile. Pe lângă utilizarea evidentă a unui navigator prin satelit bun, pentru a preveni acest lucru, este util să vă planificați traseul câteva minute. De asemenea, trebuie reținut că motorul mașinii tale consumă mai mult când este frig, așa că poate fi util să combinați mai multe comisioane la fiecare oprire: de exemplu, profitând de cumpărături când mergeți să vă luați copiii de la școală. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel