De ce este folosită zăpadă artificială la Olimpiada de iarnă de la Beijing
Olimpiada de iarnă de la Beijing se potrivește anotimpului doar cu numele, zăpada de la eveniment fiind predominant artificială.
Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing au insistat să-l folosească zăpadă artificială pentru a „asigura calitatea” ridicată a evenimentului. Zăpada artificială a fost folosită pentru prima dată în sporturile de iarnă în anii 1980. Vancouver 2010, Soci 2014 și Pyeongchang 2018 s-au bazat toate, într-o oarecare măsură, pe zăpadă artificială.
Beijingul dispune în timpul iernii de o cantitate limitată de zăpadă, iar volumul de zăpadă artificială utilizat la aceste Jocuri a atins un maxim fără precedent de peste 90%. Centrul Național de Schi Alpin Yanqing s-a bazat aproape în întregime pe material artificial.
Se estimează că 49 de milioane de galoane de apă au fost folosite pentru a produce milioane de metri cubi de zăpadă.
Te-ar mai putea interesa și: Kamila Valieva tratată într-un mod ”înfricoșător” de antrenoarea sa. Bach se declară îngrijorat
Diferența dintre zăpada artificială și cea naturală
Ambele zăpezi sunt făcute din apă înghețată, dar la microscop diferențele din structura lor sunt evidente. Zăpada formează fulgi de zăpadă simetrici cu șase laturi, care cresc pe măsură ce cad pe pământ. Zăpada artificială este mult mai densă, captând mult mai puțin aer în structura sa.
Cu mai puțin aer și mai multă gheață, zăpada artificială este mai dură și mai umedă, de asemenea, mai înghețată, ceea ce o face mai potrivită pentru anumite sporturi. De asemenea, este mai ușor să menții o calitate constantă pe parcursul competițiilor, oferind condiții similare pentru toți participanții.
Unele mașini noi de zăpadă au un sistem computerizat de bord care poate calcula cel mai potrivit amestec de apă pentru a produce zăpadă în aceeași stare pe toată lungimea pârtiei de schi.
„Zăpada artificială oferă condiții consistente și previzibile de pantă. Natura controlabilă și adaptabilă a zăpezii artificiale o face mai potrivită mai bună decât versiunea naturală pentru dezvoltarea cursurilor de schi pentru cursele de elită”, potrivit Comitetului Olimpic Internațional (CIO).
Citește și: Chris Evert a reacționat în cazul Kamilei Valieva. ”Nu am mai văzut așa ceva. Toată lumea este nefericită”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News