Data actualizării:
Data publicării:

De ce este bine să mâncați cel puțin o pară pe zi

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Perele sunt fructele specifice toamnei târzii, iar beneficiile pe care le au ar trebui să le pună în capul listei de cumpărături.

Perele sunt fructe specifice finalului de toamnă și pot fi consumate ca atare, crude sau în sucuri, gătite, în rețete dulci sau sărate. Iar beneficiile pe care le găsiți în aceste fructe ar trebui să ne convingă și mai mult să le consumăm. Mai mult, trebuie reținut că în coaja perelor se găsește o cantitate importantă de fibre, ceea ce le face ideale pentru curele de slăbire, dar și pentru un bun tranzit intestinal.

Care sunt cele mai importante beneficii ale perelor

Poate susține sănătatea intestinală

Perele sunt o sursă bună atât de fibre solubile, cât și insolubile, există tot mai multe dovezi privind importanța fibrelor și rolul pe care acestea îl pot juca în sănătatea microbiotei intestinale (comunitatea de bacterii care trăiesc în intestinele noastre) și în prevenirea obezității și a diabetului de tip 2.

Poate reduce riscul de diabet de tip 2

Un studiu care analizează beneficiile flavonoidelor, inclusiv antocianinele care se găsesc în fructe precum perele, sugerează că un consum regulat poate reduce riscul de diabet de tip 2.

Poate ajuta la gestionarea greutății

Perele sunt sărace în calorii și bogate în fibre și apă, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate. Un studiu care a investigat efectele adăugării de fructe, cum ar fi merele sau perele, în dietă față de ovăz, a constatat că fructele au ajutat la reducerea consumului de energie și a greutății corporale în timp.

Pot susține sănătatea inimii

Perele sunt bogate în flavonoide benefice care susțin inima prin îmbunătățirea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. În special, un studiu care a analizat consumul de fructe, cum ar fi perele, a constatat o asociere cu îmbunătățirea lipidelor din sânge la femei, sugerând că o dietă bogată în acești compuși vegetali poate avea un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare.

De asemenea, consumul de pere este asociat cu un indice de masă corporală mai mic, precum și cu un risc redus de accident vascular cerebral și cu risc redus de deces dn cauza bolilor cardiovasculare.

Pot avea proprietăți de protecție împotriva cancerului

Fiind bogate în compuși vegetali protectori, cum ar fi antocianinele și acidul cinamic, prin includerea în alimentație a unor fructe precum perele poate ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer, scrie Good Food.

Citește și: Incontinența urinară, la femei și la bărbați. Tipurile de incontinență și factorii de risc. Dr. Pârlițeanu, SANADOR: Sunt pacienți care nu rezistă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel