Data actualizării:
Data publicării:

De ce e mai bine pentru siluetă să mănânci şi pâine la salata de roşii cu brânză

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a explicat de ce este mai bine pentru siluetă să adăugăm şi o felie de pâine la salata de roşii cu brânză.

În ceea ce priveşte salata de roşii, Mihaela Bilic a spus că poate fi o mâncare sănătoasă, dar depinde cât ulei şi câtă brânză adăugăm în salată.

Porţia zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porţia zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 şi 100 de grame. „Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngraşă, şi mănânc roşiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în ţiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poţi să-l tai în două, este o felie mai grosuţă. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roşii şi poate o feliuţă subţire de pâine şi gata, dar ni s-a dus raţia de 300-400 de calorii şi pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus, la Digi 24, Mihaela Bilic.

„Brânza o putem mânca cu uşurinţă, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură şi, dacă nu punem lângă ea nişte legume şi un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a mai spus Mihaela Bilic.

„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine şi grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă şi, dacă punem şi roşia, cu vitamine şi minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienţi”, a adăugat medicul. 
 

Top cinci vitamine pentru un creier sănătos

Într-o postare pe contul de Facebook, neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a dezvăluit care sunt cele mai importante vitamine pentru creier.

„Cele cinci vitamine pentru creier:

- Vitamina A  (morcov) 

- Vitamina C (citrice)

- Vitamina K (legumele verzi, care ne ajută să avem tonicitatea vaselor) 

- Vitamina D (gălbenuș de ou) 

- Vitamina E (nuci, spanac, avocado, semințe, alune – împiedică formarea de plăci care blochează stimulul nervos și ne apără de demență și Alzheimer).”

Citește și: Marinescu: „Gaura neagră” despre care se vorbea foarte puțin. O secție care nu raportează deloc infecții... e clar că nu e de pe Pământ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel