Data publicării:

De ce e bine să alergi în timpul iernii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @michelangeloop
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @michelangeloop
A venit iarna si dacă ești tentat să renunți la un antrenament din cauza zăpezii, gheții, frigului sau ploii, nu ești singur. Cercetările din Journal of Sport and Health Science sugerează că mulți oameni folosesc vremea din anotimpul rece ca scuză pentru a renunța la exerciții fizice.

Exercițiile în aer liber, inclusiv alergarea în timpul iernii, pot fi benefice în mai multe moduri. Este important să abordezi alergarea în timpul iernii având siguranța în minte. Iată câteva sfaturi pentru a te menține în siguranță.

Sfaturi:

Verifică prognoza meteo: Află cât de rece este cu adevărat și dacă se anunță ploaie sau zăpadă, ceea ce ar putea afecta siguranța traseului tău.

Îmbracă-te adecvat: Gândește-te la straturi. Cu mai multe straturi de îmbrăcăminte, poți renunța treptat la unul (sau mai multe) atunci când te încălzești și începi să transpiri. Apoi le poți pune la loc când simți nevoia, pentru a evita răceala.

Începe încet: Dacă nu ai alergat prea mult până acum, rezistă tentației de a începe în forță de la bun început. Petrece timp construind treptat rezistența.

Poartă ceva reflectorizant: Dacă este înnorat, șoferilor le-ar putea fi mai dificil să te observe. Adaugă o bandă reflectorizantă pe haine.

Menține-te hidratat: Poate că nu îți amintești să bei fluide la fel de des ca în lunile de vară, dar organismul tău tot are nevoie de apă. Bea înainte de alergare și ia cu tine apă pentru a bea pe parcurs.

Încălzire și răcire: Acordă organismului tău timp să se adapteze atât înainte, cât și după alergare.

Spune cuiva unde mergi: În cazul în care apare ceva neașteptat, asigură-te că un prieten sau un membru al familiei știe unde ai de gând să alergi și când te întorci.

Fii atent la vreme: Monitorizează vântul și temperatura în cazul în care trebuie să întrerupi antrenamentul mai devreme.

Oprește-te dacă ceva nu este în regulă: Dacă simți durere în piept, amețeală sau te îngrijorezi că ai putea fi accidentat, nu insista. Întoarce-te acasă și sună un medic dacă ai îngrijorări.

2. Sursa foto... (zapada-running-iarna_41926500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @stockieimage

Beneficiile alergării pe timp de iarnă

În timp ce există anumite riscuri asociate cu alergarea în vreme rece, cu siguranță există și unele beneficii.

Crește activitatea aerobică: Un mare avantaj al alergării în vreme rece este că te bucuri de un exerciţiu aerobic. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), adulții au nevoie de o medie de 150 de minute de activitate aerobică moderat-intensă sau 75 de minute de exerciții mai intense, în fiecare săptămână. Câteva alergări energice în aer liber te pot ajuta cu ușurință să atingi aceste obiective.

Revigorează metabolismul: De asemenea, temperaturile scăzute ar putea să-ți revigoreze metabolismul și să contribuie la schimbarea compoziției corpului.

Arde calorii: Un studiu din 2014 a constatat că bărbații expuși la temperaturi mai scăzute pe timpul nopții, timp de o lună, au experimentat o creștere semnificativă a grăsimii brune, care arde calorii în loc să le stocheze, așa cum face grăsimea albă.

Dacă îți dorești să dai jos câteva kilograme - sau să menții greutatea pe care o ai deja - acesta ar putea fi un avantaj care să te motiveze să continui să ieși afară și să alergi, potrivit Healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel