Data actualizării:
Data publicării:

De ce e bine ca partenerii să doarmă în paturi separate

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Dormitul separat, în cuplu, poate fi uneori benefic pentru sănătate, spun specialiştii / Shutterstock
Dormitul separat, în cuplu, poate fi uneori benefic pentru sănătate, spun specialiştii / Shutterstock

Află de ce este bine să dormiţi în paturi separate, deşi formaţi un cuplu. Specialiştii au explicaţia.

Unul din  trei oameni spune că doarme mai bine singur. De la sforăit, la preferințele de temperatură, ar putea exista o mulțime de motive pentru care tot mai multe cupluri decid să nu doarmă împreună. Și pentru mulți dintre ei, nu este deloc un semn al problemelor de relație, ci o modalitate de a o îmbunătăți. Psihologii cred că, dacă partenerii se trezesc în mod constant unul pe celălalt, există o tensiune care începe să se acumuleze în timp. În cele din urmă, poate duce la probleme în relație. Dormitul în paturi separate vă poate ajuta să dormi mult mai bine și ar putea preveni multe probleme din relație, notează Substanţial.

Efecte benefice

Alegerea unor spații separate de somn vă poate ajuta să obțineți un somn mai profund și mai bun. Potrivit unui  sondaj , peste 25% dintre cupluri optează pentru paturi separate, iar unele preferă chiar să doarmă în camere diferite. Sondajul a mai constatat că femeile sunt mai sensibile la tulburările de somn. Dacă împărțiți patul cu altcineva, există o șansă mai mare de a vă perturba somnul. Lipsa constantă de somn poate duce la  unele complicații de sănătate destul de grave, inclusiv hipertensiune arterială, diabet și chiar insuficiență cardiacă. 

Potrivit doc.ro, un somn bun poate la rândul său să vă aducă beneficii pielii. Deoarece pielea ta produce colagen nou în timp ce dormi, un somn odihnitor poate ajuta pielea să rămână  tânără pentru mult timp. Cercetările științifice arată clar că somnul este esențial la orice vârstă. Somnul dă putere minții, restaurează corpul și întărește practic fiecare sistem din corp. Dar de cât somn avem cu adevărat nevoie pentru a obține aceste beneficii? S-a demonstrat faptul că adulții sănătoși au nevoie de între 7 și 9 ore de somn pe noapte.

Specialiștii spun că partenerii trebuie să discute deschis și să caute împreună soluții atunci când se confruntă cu lipsa somnului cauzată de unul dintre ei și să ia măsuri care să nu le afecteze negativ relația. Poate că uneori nu e nevoie să ajungă să doarmă separat decât o vreme sau poate că vor găsi metode prin care ambii să doarmă bine, în același pat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel