De ce diabeticii nu ar trebui să își scoată NICIODATĂ bătăturile de unii singuri. Ce alte sfaturi utile mai sunt pentru întinerirea picioarelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Avem grijă de noi în multe feluri, dar de multe ori ne neglijăm picioarele, care sunt fundația corpului și ne permit să facem lucruri incredibile. 

A avea picioare sănătoase este vital pentru sănătatea noastră generală și deteriorarea picioarelor prin purtarea pantofilor greșiți sau negrijirea unghiilor nu numai că crește riscul de probleme de sănătate, precum circulația proastă, artrita și multe altele, dar face ca picioarele să fie mai puțin atractive.

Dr. Shannon Thompson, unul dintre cei mai importanți podiatri din Boston și proprietarul Ace Feet, spune: „Unghiile fungice devin groase, devin de culoare galben-maronie și adăpostesc resturi. Dacă lăsați o infecție fungică a unghiilor să persiste prea mult timp, unghiile devin atât de groase și de formă neregulată încât nu le vei putea ascunde cu oja.Infecția fungică a pielii, cunoscută sub numele de picior de atlet, provoacă peeling persistent. Îndepărtarea acestei infecții nu numai că se simte mai bine, dar face pielea să arate mai sănătoasă.”


Alte sfaturi pentru îngrijirea picioarelor


Exfoliați-vă călcâiele

„Călcâiele sunt de obicei primele zone ale picioarelor care se usucă”, subliniază dr. Thompson. „Devin uzate și chiar crăpate, de culoare albă, cenușie sau solzoasă în aspect. Prin exfolierea straturilor exterioare moarte ale pielii, călcâiele vor arăta din nou netede și tinere. Puteți exfolia călcâiele folosind o piatră ponce. Dacă produsele dvs. de acasă nu sunt suficiente, podiatrul dumneavoastră poate merge mai departe în procedurile de birou și creme sau loțiuni medicamentoase."

Dr. R Randal Aaranson, un podolog/chirurg de picior și gleznă certificat, adaugă: „Nu lăsați călcâiele să devină prea uscate și crăpate. Acest lucru poate duce la infecții profunde și poate provoca mirosuri.”

Îndepărtați-vă calusurile

Dr. Thompson spune: „Calusurile sunt umflăturile și umflăturile discrete care tind să se acumuleze pe părțile laterale ale degetelor mari de la picioare și pe vârful degetelor mici. Îndepărtarea acestora remodelează vizual conturul piciorului și dezvăluie pielea sănătoasă de dedesubt. Calusurile mai mici pot fi îndepărtate cu o pilă pentru picioare, dar dacă sunt mari sau sensibile, cel mai bine este să-i cereți podiatrului să le radă cu instrumentele adecvate.”

Dr. Aaranson afirmă: „Tăiați-vă în mod corespunzător batăturile și calusurile. Diabeticii nu ar trebui să-și extragă niciodată propriile batături și calusuri. Utilizarea de rutină a pietrelor ponce poate ajuta la menținerea acestor leziuni la distanță, dacă sunt folosite în siguranță.”

Hidratează-ți picioarele seara

Dr. Thompson afirmă: „Hidratarea picioarelor menține pielea suplă și previne aspectul plictisitor al pielii uscate. Menținerea pielii hidratate pe picioarele noastre poate fi la fel de importantă ca și pielea feței noastre (dacă nu mai mult).”

Dr. Aaranson spune: „Păstrează-ți pielea hidratată cu cremă hidratantă în fiecare zi. Pielea uscată este inestetică și poate provoca o infecție bacteriană a pielii numită celulită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel