De ce, dacă te cheamă Irina, nu-ți poți pune IRI la numărul de la mașină
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
mașină
mașină
Sunt mulți români care aleg să-și pună la numerele de înmatriculare prescurtări ale numelor pe care le au. De exemplu, dacă te cheamă Irina, poate vrei să îți pui la mașină IRI.

Dar nu poți face acest lucru. Trebuie să știți că nu se eliberează numere care încep cu literă I sau O pentru că acestea pot fi confundate cu 1 şi 0. De asemenea, sunt interzise şi combinaţiile III, OOO pentru a nu crea confuzii. În plus, nici litera Q nu poate fi introdusă în combinaţia de litere. Dar interdicțiile nu se opresc aici!

Alte combinații interzise în România pentru numărul de la mașină

Un alt caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetăţeanului de a ridica un număr care îi este repartizat prin intermediul calculatorului. Exemple de astfel de combinaţii: BOT, BOU, BOY, GAI, JAF, WCC, JEG. Aceste refuzuri repetate sunt semnalate Direcţiei care după o analiză le include în dicţionarul de combinaţii blocate.

Alte combinaţii interzise sunt cele blocate în urmă solicitărilor de către diverse instituţii pentru uzul propriu al acestora: Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV). 

Ce faci dacă dorești să înstrăinezi autoturismul și să păstrezi numărul de înmatriculare. Care este procedura

Aveți posibilitatea de a solicita păstrarea numărului de înmatriculare a autoturismului pe care doriți să-l înstrăinați, cu condiția achitării taxei în valoare de 30 lei la ghișeele de înmatriculări, înainte de solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate de către noul proprietar.

Solicitarea înscrierii acesteia în evidențele autorității competente se face în baza depunerii următoarelor documente: a) cererea solicitantului, b) actul de identitate al solicitantului sau documentele care atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul persoanei juridice, în original și copie, c) dovada achitării tarifului de păstrare a combinației numărului de înmatriculare - 30 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).

Nu mai poți rezerva un număr de înmatriculare disponibil înainte de depunerea dosarului

Acest serviciu nu este disponibil la acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel