Data publicării:

De ce Curtea de Apel Bacău a refuzat revocarea Alinei Ghica din CSM

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
alina ghica
alina ghica

Așa cum De Ce News a scris, Curtea de Apel Bacău a refuzat  revocarea fostului președinte al CSM, Alina Ghica, din Consiliu. Potrivit Lumea Justiției, 17 judecători din Bacău, locul de unde provine actualul președinte al CSM, Oana Hăineală, pretind că procedura inițiată de Curtea de Apel Cluj este viciată.

Alina Ghica, fostul președinte al CSM, nu mai poate face nimic pentru a nu fi revocată din Consiliu, chiar dacă Curtea de Apel Bacău, loc  din care provine actuala președinta a CSM, procurorul Oana Schmidt-Hăineala, a făcut  notă discordantă în cadrul procesului de revocare. Judecătorii Curții de Apel Bacău a refuzat să semneze revocarea Alinei Ghica din Consiliu, motivul invocat fiind vicierea procedurii.

Curtea de Apel Bacău este practic prima instanța care refuză să supună la vot revocarea judecătorului Alina Ghica din CSM, deși până în momentul de față 13 curți de apel din țară au decis revocarea acesteia din Consiliu.

Chiar șsi fără votul Curții de Apel Bacau, Curtea de Apel Cluj, instanța care a inițiat procedura de revocare a judecătoarei Alina Ghica din CSM, poate sesiza Consiliul Superior al Magistraturii. Asta întrucât, până la acest moment, 13 curți de apel din țară au decis revocarea fostei presedinte a CSM, adică mai mult de jumătate din numărul curților de apel.

 Scandalul din CSM pare fără sfârșit. Miercuri, începând cu orele 15, 00, Plenul CSM este convocat din nou pentru alegerea vicepreședintelui Consiliului. Judecătorii Mircea Aron și Adrian Bordea și-ar putea depune candidaturile pentru această funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel