Data publicării:
De ce cumpără japonezii Azumi Hikari, un asistent virtual care le poate deveni iubită
Hikari-chan reușește acolo unde mulți alții ori au eșuat, ori nici măcar nu au încercat.
Asistenții virtuali precum Google Assistant și Alexa pot pretinde că au o „personalitate", dar nu este adevărat. Doar pentru că îți pot spune o glumă la comandă, aceștia nu sunt o persoană reală. Conform Digital Trends, acest lucru este în regulă pentru că nu acesta este scopul lor, dar și pentru că crearea unei personalități pentru inteligența artificială este un proces extrem de dificil.
Gatebox, compania din spatele celebrei Hikari-chan, reușește acolo unde mulți alții ori au eșuat, ori nici măcar nu au încercat. În timp ce Gatebox este un produs care controlează casa inteligentă, precum un asistent virtual normal, atracția principală a acestuia constă în Azuma Hikari, creația digitală din interior.
Hikari nu este doar un alt asistent virtual care se folosește de inteligența artificială pentru a duce la bun sfârșit anumite sarcini mai simple sau mai complexe. Azuma Hikari întruchipează conceptul firmei, „Living with characters" (A trăi cu personaje). Ea nu este un servitor sau o voce fără corp.
Hikari este menită să îți fie prietenă.
Personajul principal al produsului trăiește în interiorul Gatebox. Este o cutie mai mare decât la prima vedere, rotunjită și cu un design futurist. Există boxe, microfoane și o cameră, toate completate de un sistem de proiecție care o întruchipează pe Azuma Hikari. Totul este clar, detaliat și animat.
Atunci când utilizatorii nu sunt acasă, Hikari-chan este disponibilă prin aplicația Line, un fel de WhatsApp japonez. Bineînțeles, și Google Assistant, Siri sau Alexa trăiesc într-o aplicație. Cu toate acestea, Hikari-chan nu așteaptă instrucțiuni pentru a îndeplini sarcini, ci doar vrea să vorbească.
Cum este să primești mesaj de la inteligența artificială
În timp ce asistenții virtuali tradiționali sunt în stand-by cât timp nu îi folosim, Hikari poate trimite un mesaj precum: „Pe unde ești?". Răspunsul poate fi legat de serviciu, iar Hikari răspunde cu „Dă tot ce poți".
Așadar, tot mai mulți japonezi care lucrează mult cumpără Gatebox, care costă în jur de 5.500 lei, pentru a avea pe cineva aproape, un personaj aproape real care să îi iubească. Peste 100.000 de niponi dețin în acest moment un Gatebox.
O demonstrație poate fi văzută în videoclipul de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News